Ενημέρωση επιθυμεί να παράσχει ο Σταύρος Θεοδωράκης, αρχηγός του κόμματος «ΠΟΤΑΜΙ», στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα και τις εντυπώσεις της ευρωπαϊκής του περιοδείας την περασμένη εβδομάδα και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει να τον συναντήσει, όπως έγινε γνωστό με δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Θεοδωράκης διαπίστωσε «ανησυχητικά μηνύματα από την Ευρώπη» τα οποία οφείλει να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ως εξίσου ανησυχητικό όμως εκτιμά «τον διχασμό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», με την οριακή πλειοψηφία έγκρισης όσων προώθησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε έμμεση επίθεση εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη, χωρίς να το κατονομάζει, κάνοντας λόγο για υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι «συμπεριφέρονται περισσότερο ως αρχηγοί συνιστωσών, παρά ως υπουργοί μιας εθνικής κυβέρνησης», σε ένα σαφές υπονοούμενο για την Αριστερή Πλατφόρμα και την τροπολογία που κατέθεσε στην Κ.Ε.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προτρέποντάς τον επί της ουσίας να σχηματίσει άλλη κυβέρνηση, έχοντας απαλλαγεί από την πιο ακραία αριστερή τάση του κόμματός του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε επίσης, λανθασμένο μήνυμα προς το εξωτερικό το να μιλούν υπουργοί από τη μια για έκτακτους φόρους και «από την άλλη να βολεύουν φίλους και ημετέρους, να δίνουν κάποιες αυξήσεις σε συνδικαλιστές που πιέζουν και σε κάποιους άλλους που τους βοήθησαν και να λένε ότι θα τους ξαναπάρουν στο Δημόσιο».

Ζήτησε τέλος από τον πρωθυπουργό να τολμήσει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, να τοποθετηθούν οι βουλευτές, να μιλήσουν όσοι αντιδρούν «να καταλάβουμε τι αντιρρήσεις έχουν και να πάμε παραπέρα», υποσχόμενος εμμέσως «καλύτερα αποτελέσματα» από την αποδοχή που συνάντησε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: