Μπορεί να εγκρίθηκε το κείμενο της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα με την οποία κατέγραψε τη διαφωνία της με τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup, η οποία και τέθηκε σε ψηφοφορία, συγκέντρωσε εντυπωσιακό νούμερο ψήφων, οπότε πέραν της καταγραφής της διαφωνίας, ήταν σε ένα βαθμό τουλάχιστο, επίδειξη εσωκομματικής ισχύος…

Η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή, μεταξύ άλλων αναφέρεται και στα ακόλουθα:

«Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup. Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη τροπολογία αυτή αποτυπώθηκε η διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας για τη λίστα Βαρουφάκη, τέθηκε σε ψηφοφορία και 92 από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής την καταψήφισαν, 68 ψήφισαν υπέρ και βρέθηκαν και 5 λευκά.

Στο κείμενο της πλειοψηφίας που υπερψηφίστηκε γίνεται λόγος για την απαλλαγή απ’ τα μνημόνια που πλέον γίνεται πολιτική πράξη και μπαίνει στη δημόσια ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ γίνεται λόγος για σκληρή διαπραγμάτευση που είχε υποχωρήσεις, οι οποίες οφείλονται στους υπαρκτούς συσχετισμούς.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και νέου Γραμματέα και μέχρι το μεσημέρι υπήρχαν δύο υποψηφιότητες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: