Ενας νεκρός, ένας τραυματίας – Προσπάθεια “εισβολής” στα γραφεία της NSA – Δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δύο άνδρες, που φορούσαν γυναικεία ρούχα, προσπάθησαν να εισέλθουν στο πιο καλά φρουρούμενο κτίριο στον κόσμο, τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, την γνωστή NSA.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που έδωσε η ίδια η NSA, δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά τα κίνητρά τους παραμένουν και αυτή τη στιγμή αδιευκρίνιστα.

Οι φύλακες της πύλης σκότωσαν τον έναν άνδρα και τραυμάτισαν σοβαρά τον δεύτερο. Πρέπει να πούμε ότι πάνω στον αυτοκινητόδρομο υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι απαγορεύεται διά ροπάλου, θα έλεγα, η είσοδος στο κτίριο σε ανθρώπους που δεν έχουν άδεια. Υπάρχει και προειδοποίηση για τις συνέπειες.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το μυαλό όλων πήγε στην τρομοκρατία, αφού έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό στα γραφεία της CIA, και επειδή οι τζιχαντιστές κάλεσαν πρόσφατα μέλη τους στην Αμερική να δράσουν εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών στόχων.

Στο αυτοκίνητο των δύο ανδρών, που ήταν κλεμένο, βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και ένα όπλο.

Τα γραφεία της NSA βρίσκονται στην περιοχή Φορτ Μιντ του Μέριλαντ, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Ουάσιγκτον.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στη Βοστώνη.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Την πιθανότητα του λάθους ή μία κίνηση δύο τρελών, είναι τα σενάρια που εξετάζουν το FBI και άλλες αρχές ασφαλείας στην Ουάσιγκτον και την πολιτεία του Μέριλαντ μετά την είσοδο αυτοκινήτου στα κεντρικά γραφεία της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας). Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, υπογράμμισαν πηγές της υπηρεσίας.

Τα γραφεία βρίσκονται έξω από την αμερικανική πρωτεύουσα και φυλάσσονται από χιλιάδες φρουρούς. Σύμφωνα με το CNN ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το CNN, το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, σημειώθηκαν σκηνές πανικού έξω από την πύλη της NSA, όταν οδηγός επιχείρησε να εισβάλλει στο χώρο περνώντας από την πύλη με το όχημά του. Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυρά.

Φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο από το σημείο δείχνουν ένα λευκό σεντόνι να βρίσκεται στο οδόστρωμα, το οποίο εικάζεται πως καλύπτει νεκρό.

Την ίδια στιγμή, τα πλάνα από αέρος που έχουν καταγράψει το περιστατικό αποτυπώνουν την εκτεταμένη βλάβη που έχει σημειωθεί σε δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα είναι αστυνομικό τζιπ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πύλη του κτιρίου.

Παράλληλα, το NBC αναφέρει πως τουλάχιστον ένας «ένστολος άνδρας» έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η ταυτότητά του ή η σοβαρότητα της κατάστασής του. Όπως αναφέρει το δίκτυο NBC, την υπόθεση διερευνά η NSA και το FBI.

Το κτίριο στο Μέριλαντ όπου στεγάζεται η κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αφορά στην ασφάλεια των επικοινωνιών, είναι πραγματικό φρούριο χάρη στα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει, ενώ σε αυτό εργάζονται περίπου 40.000 υπάλληλοι.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο ο οδηγός προσπάθησε να μπει στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείο της αμερικανικής υπηρεσίας.

Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: