Η Τουρκία υποκριτικά παριστάνει ότι πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος…




Με «κρύα καρδιά» και καταφανώς για λόγους «(διεθνο)πολιτικής ορθότητας», η Τουρκία που αφενός βλέπει την απομόνωσή της να μεγαλώνει και αφετέρου τον συνασπισμό κρατών που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος να είναι αποφασισμένος να φέρει το έργο εις πέρας, αποφάσισε να προβεί σε μια συμβολική χειρονομία, στέλνοντας μόνο κατ’ όνομα στρατιωτικές προμήθειες, αφού οι κουβέρτες, ο ιματισμός και οι σκηνές δεν αντιμετωπίζουν αιμοσταγείς ισλαμιστές τρομοκράτες, όπως αυτοί του… χαλιφάτου.

Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε δύο μεταφορικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας (THK) για να παραδώσουν στρατιωτικές προμήθειες στο Ιράκ, ώστε να καταγραφεί ότι βοηθά την ώρα που οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με την καθοδήγηση Αμερικανών συμβούλων, έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με στόχο την ανακατάληψη της γενέτειρας του Σαντάμ Χουσεΐν, της πόλης Τικρίτ.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δεν μας διαφώτισε για το είδος των πολεμοφοδίων που έστειλαν οι Τούρκοι στο Ιράκ. Αυτό που φάνηκε πάντως και με το παραπάνω, ήταν ο επικοινωνιακός χαρακτήρας της πρωτοβουλίας, με τον Τούρκο πρεσβευτή στο Ιράκ να παραδίδει με κάθε επισημότητα στις ιρακινές αρχές στη Βαγδάτη το υλικό, εν όψει και της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας το προσεχές διάστημα.

Από το «μενού» δεν έλειπαν και οι συνήθειες τουρκικές δηλώσεις που χαρακτηρίζουν τους «ευεργετούμενους» από τη «Υψηλή Πύλη», ως «αδελφούς». Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική πρεσβεία στη Βαγδάτη, «η Τουρκία θα παραμείνει στο πλευρό της αδελφής χώρας, του Ιράκ στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού ή της διμερούς συνεργασίας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: