Η κυβέρνηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, επιβεβαίωσε την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 15 Μαρτίου, την οποία αποκάλυψαν οι Financial Times.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή των Δημ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, «Κοινωνία Ώρα MEGA», πως η επιστολή αυτή έχει σταλεί και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα ανέφερε, «δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα… ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες», ανέφερε σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής.

Αν και στις δηλώσεις του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα εμπεριέχονταν διαβεβαιώσεις για την ομαλή ροή των πραγμάτων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε πως η επταμερής συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ήταν το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας αποστολής της εν λόγω επιστολής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: