Αγωνιστές με όραμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες




Έχετε ποτέ σκεφτεί αν προσφέρετε τα πάντα στα παιδιά σας; Αναρωτιέστε αν θα αρκέσει ο 13ος μισθός σας για να αγοράσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα που τους αρέσουν ή  λυπάστε γιατί δεν έχετε την δυνατότητα να τους αγοράζετε επώνυμα ρούχα και παπούτσια;

Αναλογίζεστε αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε; Θα περνούν καλά με τους φίλους τους στο σχολείο, θα σπουδάσουν, θα καλοτυχιστούν, θα κάνουν οικογένεια και θα έχουν μια καλή δουλειά για να βγάζουν αρκετά χρήματα ώστε να μην τους λείψει τίποτα;  Και χιλιάδες άλλα ΘΑ.

Μόνο και μόνο η σκέψη αυτή μας τρομάζει και μας βυθίζει σε βαθιά θλίψη.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πως μπορεί να νιώθει ένας γονιός που έχει παιδί με ειδικές ανάγκες;

Καθημερινά και κάθε λεπτό της ώρας, έχει το μυαλό του στο παιδί του, σκεπτόμενος τι θα απογίνει όταν αυτό ενηλικιωθεί και αποφοιτήσει από το ειδικό σχολείο. Πως θα επιβιώσει  όταν οι γονείς δεν θα είναι πια στην ζωή;  Ποιος θα το φροντίζει;  Ποιός θα το ταΐζει; Ποιος το αγαπά; Θα περνά καλά; Θα έχει όλες τις ανέσεις που του προσφέρει αυτός;

Ποιός , θα, τι, πως και ένα σωρό άλλα ερωτήματα.

Τι θα απογίνει τελικά;

GEORGIADIS-AVGOROU04

GEORGIADIS-AVGOROU01

Με αυτές τις ανησυχίες κοιμάται και ξυπνά ένας πατέρας, μια μητέρα, ένας αδερφός, μια αδερφή που έχουν στην ζωή τους ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες.

Αυτό το «ποιος, θα, τι, πως» και όλα τα ερωτηματικά τα απαντά ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι  στην επαρχία Αμμοχώστου με τις πράξεις του.

Η υλοποίηση του οράματος τους, όσον αφορά στην κατασκευή καινούριου κτιρίου και την ανακαίνιση του υφισταμένου σε  μια περίοδο κρίσης και χωρίς κρατική χορηγία, αψηφώντας τις όλες δυσκολίες νομίζω πως μιλάει από μόνο του.

Το όραμα του Συνδέσμου είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού και εξιχρονισμένου  ειδικού κέντρου ημέρας για την διασφάλιση της φροντίδας και των θεραπειών των ατόμων του κέντρου με όλες τις ειδικότητες .

Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ακούραστους αγωνιστές που εκτός απο τον φόρτο της καθημερινότητας της προσωπικής τους ζωής βρίσκουν την δύναμη να δουλεύουν αφιλοκερδώς  για το δικό μας μέλλον, για το μέλλον των παιδιών μας για το μέλλον των παιδιών σας για το μέλλον της παιδείας και του τόπου μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να βρεθούν και άλλοι αγωνιστές να στηρίξουν το όραμα σας γιατί το αξίζουν όλα τα παιδιά, τους το χρωστάμε.

Μένοικος  Γεωργιάδης

Ειδικός Εκπαιδευτικός

GEORGIADIS-AVGOROU03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: