Τραγωδία στην Τουρκία, συντριβή δύο RF-4E, όλοι νεκροί




Τέσσερις νεκροί πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής δύο φωτοαναγνωριστικών αεροσκαφών τύπου RF-4E της τουρκικής Αεροπορίας (THK), κοντά στην επαρχία Μαλάτια στην ανατολική Τουρκία.

Τα δύο αεροσκάφη πιθανότατα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, καθώς φέρονται ταυτόχρονα να χάθηκαν από τα ραντάρ, ενώ βρισκόντουσαν σε εκπαιδευτική πτήση. Στην περιοχή μετέβησαν δυνάμεις έρευνας και διάσωσης και καθώς εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, έσπευσαν ασθενοφόρα και δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι ακούστηκε ένας ισχυρότατος θόρυβος έκρηξης. Η σύγκρουση πιθανότατα να προκλήθηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με κύριο χαρακτηριστικό την πυκνή ομίχλη, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση στην περιοχή.

Ίσως τα αεροσκάφη να πετούσαν χαμηλά προσομοιώνοντας διείσδυση σε περιοχή-στόχο για την εκτέλεση του σεναρίου της εκπαιδευτικής πτήσης και κάπως έτσι κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα την τραγωδία. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι τα μοιραία αεροσκάφη πετούσαν σε σχηματισμό.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στις 20:45 τοπική ώρα, 150 χιλιόμετρα βορειότερα από τα σύνορα με τη Συρία, όπως διευκρίνισε στρατιωτική πηγή στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η διευκρίνιση προφανώς έγινε για να διαλύσει υποψίες ότι η συντριβή θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελεί το αποτέλεσμα πυρών της συριακής αεράμυνας, σε επανάληψη του σεναρίου της κατάρριψης ομοειδούς αεροσκάφους στο πρόσφατο παρελθόν, το 2012…

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νεζντέτ Οζέλ, δέχθηκε συλληπητήρια τηλεφωνήματα, τόσο από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και από τον π0ρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: