Ούτε μερικές ώρες δεν μπόρεσε να σταθεί η τολμηρή – καταρχήν όπως αποδείχθηκε – απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Κοντονή, για την επ’ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας των συνεχών περιστατικών βίας που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ασφάλεια τόσο των αγωνιζόμενων όσο και των θεατών, που δεν συμμετέχουν όλοι στα έκτροπα.

Η συνάντηση Κοντονή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 18:00 χθες το απόγευμα, «έβγαλε είδηση», η οποία δεν ήταν άλλη από το εσπευσμένο «μάζεμα» της αρχικής απόφασης, η οποία είχε όμως προλάβει να κάνει τον γύρο των εν Ελλάδι ΜΜΕ. Η νέα απόφαση είναι η αναβολή μίας εβδομάδας και μόνο για τη Σούπερ Λίγκα… και βλέπουμε! Η Β’ Εθνική και η Γ’ Εθνική θα γίνουν κανονικά, λες κι εκεί δεν έχουν σημειωθεί περιστατικά βίας, ακόμα και πολύ πρόσφατα.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Γιώργος Κοντονής προέβη σε δηλώσεις: «H απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για να πατάξουν την βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο στον χώρο του αθλητισμού δεν θα τα ανεχθούμε. Έλαβα σήμερα εισηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης.

»Στη Λεωφόρο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό αλλά και όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Λίγκας διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει κορυφαίοι παράγοντες να βιαιοπραγεί ο ένας στον άλλο. Υπ’ αυτή την έννοια είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσες για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

»Την άλλη Τετάρτη θα τα ξαναπούμε με τις αρχές και θα δούμε τι έκαναν. Αν έχουμε τα ίδια πάλι δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν. Η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί θα τα υλοποιήσει. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η βία.

»Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τέτοια ζητήματα είναι σαθρό και ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε για να λυθεί δια παντός το πρόβλημα. Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι λένε ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση. Αυτό λένε όλοι οι εκπρόσωποι ομάδων που συναντήθηκα μαζί τους. Αν τα εννοούν να το κάνουν πράξεις».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: