Eurogroup: Νέες ελπίδες για λύση από τις δηλώσεις Σόιμπλε και Βαρουφάκη




Την υστάτη ώρα, οι ισχυροί τις Ευρωζώνης, δηλαδή οι Γερμανοί, αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν συναίσθηση όσων διακυβεύονται στο σημερινό Eurogroup δημιουργώντας ελπίδες ότι τελικά μπορεί να αποφευχθεί μια σύγκρουση που θα είναι καταστροφική για όλους, ασχέτως εάν μια πλευρά υποστεί μεγαλύτερες ή μικρότερες ζημιές…

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση ερωτώμενος για ενδεχόμενο Grexit, λέγοντας ότι δεν είναι ζήτημα μόνο μιας χώρας, εν προκειμένω της Ελλάδας, αλλά ένα ζήτημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της Ευρωζώνης απέναντι σε όλα τα κράτη – μέλη.

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για το αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης που έχει υποβάλει η Ελλάδα, μέσα από μια «συναδελφική συζήτηση», ώστε στο τέλος της να βγει «λευκός καπνός»!

Πιστεύω ότι θα έχουμε συμφωνία, είπε. «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καλύψει μόνο ένα επιπλέον μίλι της διαδρομής αλλά δέκα και τώρα περιμένουμε από τους εταίρους μας συναντήσουν, όχι διανύοντας τη μισή διαδρομή, αλλά το 1/5.»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: