Λευκός Οίκος: Συνεργασία με την Ευρώπη, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη




«Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τα κράτη της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόσο για να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά ζητήματα της οικονομίας, όσο και η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πιο στενός συνεργάτης του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες του Αμερικανού ηγέτη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Μπεν Ρόουντς, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, ενημέρωσε χθες τους ξένους δημοσιογράφους για τις θέσεις των ΗΠΑ σε διεθνή θέματα και απάντησε σε ερώτηση για τις χθεσινές συνομιλίες του προέδρου με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Είναι σημαντικό βεβαίως ότι ο κ. Ρόουντς υπογράμμισε και τη θέση του κ. Ομπάμα για την ανάπτυξη. Είπε τα εξής:

«Αλλά, έχουμε επίσης πει ότι πρέπει να υπάρχει ένα μονοπάτι για την ανάπτυξη που θέλαμε να δούμε, είναι μια διπλή επικέντρωση, τόσο όσο αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως επίσης και ένα σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα».

Ο σύμβουλος του Προέδρου σημείωσε ότι στο Λευκό Οίκο «πιστεύουν ότι αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα εντός της Ευρωζώνης. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, που θα προέρχονται από κάθε είδους αστάθεια ή διάσπαση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος

Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, κατά τη συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος χθες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, «στο επίκεντρο (της συνομιλίας) ήταν πώς προχωρούμε στο ευρωπαϊκό σχέδιο, αντί να κινούμαστε μακριά απ’ αυτό».

Υπογράμμισε ότι «αυτό μπορεί να γίνει κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και να προσφέρει επίσης στον Ελληνικό λαό το μονοπάτι της ανάπτυξης, έτσι ώστε να έχουν κάποιες ανοιχτές προσδοκίες ότι ο οικονομικός πόνος που έχουν υποστεί οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: