Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει εάν η συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup, θα έρθει για κύρωση στη Βουλή, το οποίο είναι «ζήτημα πολιτικής απόφασης», σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Παράλληλα, τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ο Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εισηγηθεί να μην έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, διότι αυτό θα δημιουργήσει δεσμεύσεις έναντι των μνημονιακών υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, κάτι που θα παγίδευε την κυβέρνηση και το κόμμα!

«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες-επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς», ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απάντηση: «Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο, τρεις μέρες».

Παρόμοια θέσει διατύπωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», για να ακολουθήσει η αντίδραση των παρισταμένων κ.κ. Γκιουλέκα και Σκανδαλίδη, οι οποίο διατύπωσαν την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει αυτό που θα κάνουν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: