Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σήμερα μιας συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας με θέμα το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, σύμφωνα με το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος δήλωσε σχετικά με τον κίνδυνο να υπάρξει μετάδοση στις αγορές: “Είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να είμαστε σε επιφυλακή”.

“Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε σχεδιασμό εν εκτάσει στη διάρκεια του 2012, όταν υπήρχαν ιδιαίτερες πιέσεις στην ευρωζώνη που ενέπλεκαν την Ελλάδα. Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μια νέα ελληνική κυβέρνηση … πιστεύω πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος (για να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό αυτό)”.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

Εντωμεταξύ χθες, σε συνέντευξη του στο BBC, ο βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν αποκάλυψε ότι η βρετανική κυβέρνηση καταστρώνει ήδη σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο βρετανός υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και έχει δουλέψει σκληρά για να το πετύχει αυτό.

«Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα ακολουθούσε πραγματική αποσταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών αγορών στην Ευρώπη», αποκάλυψε ο βρετανός ΥΠΟΙΚ, αναφέρει το Εθνος.

«Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχό μας, αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει μια διεθνής προσπάθεια για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και εδώ στη Βρετανία επισπεύδουμε την κατάρτιση σχεδίου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προετοιμαστούμε για ό,τι συνεπάγεται αυτό για εμάς», δήλωσε ο Όσμπορν προσθέτοντας πως ο λόγος για τον οποίο θα μεταβεί τη Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G20 είναι ακριβώς αυτός: «να παροτρύνω τους εταίρους μας να επιλύσουν αυτή την κρίση».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: