«Να φύγουν όλοι και να μείνουν οι Νίκοι”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πριν να ξεκινήσουν οι επίσημες συνομιλίες στο προεδρικό. Εσείς Νίκος, Νίκος και ο Παππάς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος και εγώ, νομίζω να μείνουμε μόνοι εδώ να συζητούμε, είπε χαριτολογώντας.

Τότε ο εκ των συμβούλων του Έλληνα ΥΠΕΞ, Κύπριος στην καταγωγή, Χρίστος Αβραάμ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ο Εκπρόσωπός κατάγεται από την Πάφο. «Μου αρέσει πολύ η Πάφος, τόσο που σκέφτομαι όταν να αφυπηρετήσω να εγκατασταθώ εκεί», είπε ο κ. Κοτζιάς.

— Κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κέρασε ζιβανία τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τα γνωστά κυπριακά συνοδευτικά. Ήταν κοντά μεσημέρι και είχε ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα από το πρωί και η συνέχεια προδιαγραφόταν κουραστική.

— Γνωστοί από παλιά είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Με την είσοδο της ελλαδικής αντιπροσωπείας στο γραφείο του, αλληλοασπάσθηκαν και αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Οπότε ο Πρωθυπουργός ρώτησε: Γνωρίζεστε αρκετά καλά; Ναι από παλιά, απάντησε ο Γιαννάκης Ομήρου. Η γνωριμία τους άρχισε από τότε που ο κ. Κοτζιάς ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά το τέλος των επαφών του με τα κόμματα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες. «Εσείς μηχανή (παπάκι οδηγούσε) και εμείς μηχανή», του είπαν και ο Αλέξης Τσίπρας στην κουβέντα τους είπε πως χόμπι του είναι το ποδόσφαιρο.

* Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο ανέγραψε τα ακόλουθα: «Με την ευχή και την ελπίδα να στηρίζουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επανένωση της Κύπρου, για διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της νήσου. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και να αγωνίζονται για το δίκαιο, την ειρήνη, τη συνεργασία των λαών».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: