Η λέξη “παράταση” τίναξε στον αέρα το Eurogroup




Η διαφωνία ως προς την αναφορά περί “παράτασης” ήταν εκείνη που τελικά μπλόκαρε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις μαραθώνιες εργασίες του χθεσινού Eurogroup, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ και το Mega, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία, πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη ρήξη και δεν θα το έκανε ποτέ για επικοινωνιακά ζητήματα.

O κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως το χθεσινό Eurogroup «ήταν ένα άνοιγμα των χαρτιών των δύο πλευρών», διευκρινίζοντας ότι «αν και τους εταίρους δεν μπορείς να τους θεωρήσεις όλους μια πλευρά». «Δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να αναπτύξει τα επιχειρήματά της και να καλυφθεί ένα κενό, να ανοίξει μια επικοινωνία και να αρχίσει ο διάλογος», προσέθεσε.

Οσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και πρόσθεσε ότι σήμερα με τη Σύνοδο Κορυφής και τη Δευτέρα στο τακτικό Eurogroup «θα έχουμε μια λύση που θα ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή».

Σύμφωνα με το Mega, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η διατύπωση περί “παράτασης” του ισχύοντος προγράμματος ήταν αυτή που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, διαψεύδοντας ωστόσο τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Δραγασάκη να έχουν συμφωνήσει στο ανακοινωθέν και να το “κόβει” ο Αλέξης Τσίπρας.

“Είναι άκομψο να ζητάνε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει ένα κείμενο συνέχισης της πολιτικής που απορρίθηκε στις 25 Γενάρη από τον ελληνικό λαό”, δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Σακελλαρίδης.

Ξεκαθάρισε δε ότι “ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Δραγασάκης δεν είχαν δεχθεί σε καμία περίπτωση” το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος και διευκρίνισε ότι “είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό απλά για τον ενημερώσουν και προφανώς να ζητήσουν την άποψή του και τη συμβουλή του”. “Όταν έγινε το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό και οι δύο ήταν εξαιρετικά σκεπτικοί και αρνητικοί και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό”, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Τσίπρα σήμερα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση “ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξει άτυπη συνάντηση και να οριστεί επί τόπου εκείνη την ώρα στο πλαίσιο της διαβούλευσης που γίνεται”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: