Η γραφειοκρατία εμπόδιο στην ανάπτυξη της Ελλάδας




Η γραφειοκρατία αποτελεί εμπόδιο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη αναφέρει εκτενής ανταπόκριση της Liz Alderman από την Αθήνα στους NEW YORK TIMES με τίτλο «Greek Bureaucracy, Not Just Austerity, Is an Economic Drag» παραθέτοντας τις απόψεις επιχειρηματιών που αγωνίζονται να διατηρήσουν τις εταιρείες τους παρά την οικονομική κρίση και το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει ένας επιχειρηματίας η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει εάν η νέα κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τη δυσλειτουργία, την γραφειοκρατία και την αβεβαιότητα, ενώ μεταφέρει μια προσωπική του εμπειρία καθώς λόγω του κυκεώνα των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην φορολογική νομοθεσία ο υπάλληλος στην εφορία δεν μπορούσε να του δώσει ένα κρίσιμο έγγραφο που χρειάζονταν για να λάβει τραπεζικό δάνειο.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα υπέρογκο διαχειριστικό κόστος και με μια γραφειοκρατική αναποτελεσματικότητα που συμβάλλουν στην απώλεια θέσεων εργασίας και δισεκατομμυρίων ευρώ. Η διαφθορά παραμένει επίσης εκτεταμένη ενώ τα κατεστημένα συμφέροντα ευθύνονται παρεμποδίζουν το άνοιγμα της οικονομίας στον ανταγωνισμό.

http://www.nytimes.com/2015/02/18/business/international/greece-bureaucracy-not-just-austerity-is-an-economic-drag.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: