Γενικόλογος αλλά αισιόδοξος Βαρουφάκης μετά τον Ντράγκι




Δεν ήταν και ιδιαίτερα διαφωτιστικός ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης, Μάριο Ντράγκι, στη Φραγκφούρτη. «Είχαμε μια συνάντηση που απέδωσε καρπούς», ήταν όλη η ουσία όσων είπε δήλωσε αμέσως μετά το ραντεβού ο Έλληνας υπουργός.

Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε το σχέδιο της ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με την Ελλάδα να παρουσιάζει «το μήνυμά της», όπως χαρακτηριστικά είπε. Παράλληλα, υποστήριξε, ότι ο Μάριο Ντράγκι κατά την συνάντηση, υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ υποστηρίζει την Ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών είχε φροντίσει να στείλει μηνύματα μέσω δύο ακόμα συνεντεύξεων σε σημαντικά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Στην ιταλική La Repubblica, είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει συνομιλίες με το ΔΝΤ για το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα που έχουν ρήτρα ανάπτυξης, ενώ στη γερμανική Die Zeit, διαβεβαίωσε πως η νέα κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ θα εξαλείψει τα πρωτογενή ελλείμματα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: