Δεν κάνουμε πίσω, Σύνοδος Κορυφής αν δε βρεθεί λύση, λέει ο Ν. Παππάς




Η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει σε απαιτήσεις για αλλαγή του κειμένου στο οποίο κατέληξε η επεξεργασία του κειμένου της επιστολής για την εξάμηνη παράταση από το EuroWorkingGroup, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας στο Eurogroup, θα κληθεί να δώσει πολιτική λύση η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. ‘Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης», ήταν η ακριβής φρασεολογία που χρησιμοποίησε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM».

Ο Νίκος Παππάς θεωρεί ότι πλέον ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η κάθε πλευρά «να αποδείξει εάν επιθυμεί λύση ή όχι», υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, κάτι που έχει αποδειχθεί, όπως υποστήριξε.

Εάν όμως δεν υπάρξει λύση, η τελική διευθέτηση θα πρέπει να προκύψει με πολιτική παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή με τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής. Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Γερμανός Επίτροπος στην ΕΕ, Γκίντερ Έτινγκερ, μόνο που προσδιόρισε τη Σύνοδο Κορυφής εντός των επομένων οχτώ ημερών.

Ο υπουργός, επανερχόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία για να εφαρμόσει τα όσα έχει εξαγγείλει και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συζητήσει με τους εταίρους μέτρα που θα έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: