Αποκαλυπτικός ήταν το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας και «πολιτικός μέντορας» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος σε όσα δεν είναι αποδεκτό ούτε καν να τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, καθώς αφορούν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, τα μέτρα που παρθούν για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, προσθέτοντας πως τα μέτρα αυτά είναι απολύτως κοστολογημένα.

«Δεν είναι πρόγραμμα σπατάλης ή παροχών, είναι πρόγραμμα που λύνει το πρόβλημα ζωής και θανάτου των πολιτών. Είναι αδιαπραγμάτευτο, το έχουμε κοστολογήσει και έχουμε αναζητήσει τους πόρους» τόνισε. Η κυβέρνηση δεν συζητά επίσης τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας, καθώς όπως ανέφερε «δεν μπορεί να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει την ύφεση, που αναπαράγει προβλήματα», για να καταλήξει, ότι τρίτη αδιαπραγμάτευτη θέση αφορά το εισόδημα των εργαζομένων, το οποίο «δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω … και να συνεχίσουν να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Επίσης, όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ στην ιστοσελίδα του, ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέα σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής, εάν την Δευτέρα δεν «κλείσει» ένας συμβιβασμός μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς.

Ως προς την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου χθες το βράδυ. «Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τίποτα», συμπλήρωσε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το θέμα να συζητηθεί ακόμη και σήμερα. Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, απάντησε ότι «είναι ένα από τα ονόματα που ακούτε κι εσείς, ακούμε κι εμείς».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβάσεων, λέγοντας πώς η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «μέσα από συζήτηση να αναθεωρήσουμε συμβάσεις, με τη θέληση του συμβασιούχου, βασιζόμενοι σε δύο άξονες, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δημοσίου το δυνατόν καλύτερα και να μην θίγονται οι εργασιακές σχέσεις.

Ενδιαφέρον προκάλεσε η συμπερίληψη και των ξενοδοχείων ΞΕΝΙΑ στη λίστα με όσα δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, δίνοντας την αίσθηση ότι και αυτές η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει ως στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικά είπε, «τέρμα η ιδιωτικοποίηση στα Ξενία ή στα αεροδρόμια», αν και όπως φάνηκε, στα αεροδρόμια η κυβέρνηση αρνείται την αποκρατικοποίηση – πακέτο, και θα εξεταστεί η καθεμιά περίπτωση ξεχωριστά:

«Η σύμβαση για τα 14 αεροδρόμια της χώρας δεν έχει υπογραφεί, είναι στη διαδικασία επικύρωσης και ζητήσαμε να σταματήσει. Για εμάς τα αεροδρόμια δεν είναι ένα πακέτο, όπως έκαναν οι άλλοι. Μπορεί σε κάποιο να επιλεγεί μια σύμπραξη ιδιώτη με το δήμο, αλλού να είναι μόνο ιδιώτης, θα το δούμε», ήταν η ακριβής διατύπωση που χρησιμοποίησε.

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: