Το ZARI ερρίφθη: Η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision… Ποιές χώρες πέρασαν; Εκρηκτική η εμφάνιση της Number One Έλενας Παπαρίζου [videos]

Η Μαρίνα Σάττι δίνει τα …ρέστα της. Φωτογραφία από βίντεο, ΕΡΤ




Αν και όλοι το έλεγαν, δεν παύει να είναι μεγάλη επιτυχία και μεγάλη χαρά η πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας το ZARI που ερμήνευσε η Μαρίνα Σάττι, κέρδισε την πρόκριση και ανακοινώθηκε, σε τυχαία σειρά, έκτο. Οι πανηγυρισμοί ήταν ασύλληπτοι!

Έτσι ολοκληρώθηκε και ο Β΄ ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision από την μοναδική σκηνή του Malmö Arena της Σουηδίας.

Η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το «ZARI» ήταν ανάμεσα στις χώρες που απέσπασαν μία θέση στην μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας.

Οι υπόλοιπες χώρες που θα βρεθούν μαζί με την χώρα μας είναι η Λετονία η Αυστρία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, το Ισραήλ, η Εσθονία, η Ελβετία, η Γεωργία και η Αρμενία.

H «Number one» Έλενα Παπαρίζου πραγματοποίησε μία μοναδική εμφάνιση στην σκηνή του Μάλμε ντυμένη με μία ολόσωμη δημιουργία δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου διακοσμημένη με 1.000.000 κρύσταλλα, σχεδόν 20 χρόνια από την πρωτιά που χάρισε στην Ελλάδα.

Μαζί της η Τουρκάλα τραγουδίστρια και συνθέτρια Σερτάμπ Ερενέρ (Sertab Erener) και η Σουηδή καλλιτέχνις Σαρλότε Περέλι (Charlotte Perrelli).

Ραντεβού, λοιπόν, στο μεγάλο τελικό το Σάββατο 11 Μαΐου!

  • Οι φαν του διαγωνισμού θεωρούσαν δεδομένη την πρόκριση της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό.

Η Μαρίνα Σάττι εμφανίστηκε τρίτη κατά σειρά στον β΄Ημιτελικό, ακριβώς πριν το μεγάλο φαβορί Nemo από την Ελβετία.

Η Μαρίνα και οι χορευτές, Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλης Καραγιάννης και Ειρήνη Δαμιανίδου, καθώς και η Ερασμία Μαρκίδη, που τη συνοδεύει στα φωνητικά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή.

H Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε το κοινό που χόρευε υπό τους ρυθμούς του ζουρνά.

Η άψογη ερμηνεία, η ευρηματική σκηνική παρουσία, την οποία επιμελήθηκε ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός, η χορογραφία και το movement direction που έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), αποτυπώθηκαν στην σκηνή του Malmö Arena.

Η Μαρίνα Σάττι εμφανίστηκε 3η στη σειρά και ήταν όπως πάντα εντυπωσιακή, παρά τις πληροφορίες που την ήθελα λίγες ώρες πριν την έναρξη του β΄ημιτελικού να έχει υψηλό πυρετό και φαρυγγίτιδα. Τίποτα απολύτως δεν φάνηκε να έχει. Αντιθέτως, η ερμηνεία της ήταν εκπληκτική, όπως και η δυναμική χορογραφία της επί σκηνής.

Τα ρούχα που φόραγε απόψε η Μαρίνα Σάττι είναι τα ίδια που είδαμε να φοράει και στις πρόβες, σε λευκές και μωβ αποχρώσεις, και οι χορευτές γύρω της ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

Η σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής ήταν πολύ δυναμική με τη χορογραφία να έχει αρκετές εναλλαγές, όπως ακριβώς είναι και το στυλ του τραγουδιού.

16 χώρες διεκδίκησαν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό (πέρασαν οι 10) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου

  • Η περσινή νικήτρια (Σουηδία) και οι χώρες των Big-5 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) προκρίνονται αυτομάτως για τον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου, αλλά εμφανίζονται στους ημιτελικούς, ως μέρος του σόου.

  • Οι χώρες που περνάνε στον μεγάλο Τελικό (με τυχαία σειρά)

Λετονία
Αυστρία
Ολλανδία
Νορβηγία
Ισραήλ
Ελλάδα
Εσθονία
Ελβετία
Γεωργία
Αρμενία

  • H εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων των εθνικών συμμετοχών και πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας. Φυσικά, τραγούδισε το Number One, ξεσηκώνοντας την αρένα του Μάλμε.

Στον αποψινό Ημιτελικό, το κοινό προσκλήθηκε να θυμηθεί και να τραγουδήσει κλασικά τραγούδια από την ιστορία του διαγωνισμού, μαζί με τρεις από τις πιο δημοφιλείς νικήτριες του παρελθόντος: τη δική μας Έλενα Παπαρίζου, η οποία κέρδισε τη Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα το 2005 με το “My Number One”, τη Σερντάμπ Ερενέρ (Sertab Erener), η οποία χάρισε την πρώτη και μοναδική έως τώρα νίκη στην Τουρκία το 2003 με το “Everyway That I Can” και τη Σάρλοτ Περέλι (Charlotte Perrelli), η οποία φέτος γιορτάζει την 25η επέτειο της νίκης της το 1999 (για λογαριασμό της Σουηδίας) με το “Take Me To Your Heaven”.

Εκτυφλωτική και εκρηκτική, με μια τουαλέτα με χιλιάδες κρυστάλλους, η Έλενα Παπαρίζουν επιβεβαίωσε ότι είναι η Nr One.

Άρρωστη με υψηλό πυρετό και φαρυγγίτιδα η Μαρίνα Σάττι: Λίγες ώρες πριν εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το ZARI στον Β΄ Ημιτελικό της Eurovision

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: