«Αγκάθι» από το ΔΝΤ στην ευφορία για τη συμφωνία στο Eurogroup




Ενώ μέχρι στιγμής τον ρόλο του «κακού» τον είχαν επωμιστεί οι Ευρωπαίοι εταίροι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έκανε… την έκπληξη και κατέθεσε δια της επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ, επιφυλάξεις για τη συμφωνία που ενέκριναν οι υπουργοί του Eurogroup.

Οι επιφυλάξεις της Κ. Λαγκάρντ κατατέθηκαν με τη μορφή επιστολής που απέστειλε προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις οποίες εγείρει θέμα «εξειδίκευσης» των ελληνικών δεσμεύσεων, θέτοντας εμμέσως θέμα «ποσοτικοποίησης» των μέτρων που συμφώνησε η ελληνική πλευρά με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Στην επιστολή, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισημαίνει, ότι στους κρίσιμους τομείς του συνταξιοδοτικού (βλ. ασφαλιστικού) και της φορολογικής μεταρρύθμισης, είναι κρίσιμο να καταγραφεί με περισσότερες λεπτομέρειες τι προτίθεται να πράξει η ελληνική πλευρά.

Μένει να αποδειχθεί εάν οι ενστάσεις που καταθέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσαν να «εκτροχιάσουν» το κλίμα συναίνεσης που δείχνει να διαμορφώνεται στο Eurogroup, ή απλώς η υπερατλαντική πλευρά είναι αυτή που διατύπωσε εξ αρχής τις σκέψεις και τις προτεραιότητές της.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: