Τρομοκρατία: Ο τρόμος “φωλιάζει” στην Ευρώπη




Δεν έχει προηγούμενο η κινητοποίηση δυνάμεων στη Γαλλία για την αποφυγή νέων επιθέσεων στο Παρίσι και άλλες πόλεις.  Οπως μετέδωσε το Μέγκα (www.megatv.com), μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα θα αναπτυχθούν συνολικά 10.000 στρατιώτες που θα φρουρούν μνημεία και άλλα ευαίσθητα σημεία, ενώ άλλοι 5.000 αστυνομικοί αναλαμβάνουν τη φύλαξη συναγωγών, εβραϊκών σχολείων και στόχων ισραηλινών συμφερόντων.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του MEGA στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, σχεδόν ανά 100 μέτρα βλέπει κανείς πάνοπλους αστυνομικούς ή στρατιώτες. Οι γαλλικές Αρχές εκτιμούν ότι στη χώρα υπάρχουν θύλακες ισλαμιστών και ασύλληπτοι συνεργάτες των τριών νεκρών τρομοκρατών, οι οποίοι αποτελούν ύψιστη απειλή για νέο χτύπημα.

Ωστόσο ο φόβος που σκόρπισαν στο Παρίσι οι τζιχαντιστές σκεπάζει σιγά – σιγά όλη την Ευρώπη και πρώτα την Ιταλία καθώς το Βατικανό θεωρείται ένας από τους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών. Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica κάνει εκτενή αναφορά στις πληροφορίες που φαίνεται να έχουν δώσει οι Αμερικανοί στους Ιταλούς για ενδεχόμενο χτύπημα στο Βατικανό και αναφέρει:

“Το Βατικανό είναι ο επόμενος στόχος της ISIS και οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ήδη προειδοποιήσει την Αγία Έδρα. Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι η καρδιά της χριστιανοσύνης είναι ένας πιθανός στόχος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που μπορούν να υποδείξουν μια επικείμενη απειλή.

Τις πληροφορίες για τη φοβερή απειλή μετέδωσε το πρώτο κανάλι της ισραηλινής κρατικής τηλεόρασης, λίγες ώρες μετά από μια άλλη απειλή, ότι η Ρώμη είναι στο στόχαστρο, που ανέφερε η γερμανική Bild, επικαλούμενη με τη σειρά της πληροφορίες από τη Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών”

Οι αμερικανικές πληροφορίες άλλωστε επιβεβαιώνονται και από τα όσα έχουν αναφέρει καιρό τώρα οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ονειρεύονται να υψώσουν τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο κέντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι Βρετανοί μετατρέπουν λιμάνια και αεροδρόμια σε “αστακούς” δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο Λονδίνο. Την ίδια στιγμή οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από πρόσωπα που έχουν ή είχαν σχέσεις με φανατικούς ισλαμιστές ιεροκήρυκες.

Στην Ισπανία ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας καθώς είναι νωπές οι μνήμες από τη βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης με τους 192 νεκρούς και 1.400 τραυματίες από παρακλάδι της Αλ Κάιντα το 2004.

Στο Βέλγιο, έδρα του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν, οι τζιχαντιστές χτύπησαν πρόσφατα με Καλάσνικοφ στο εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών, ενώ ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια και προσαγωγές υπόπτων. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στην Ολλανδία, απ’ όπου νεαροί μουσουλμάνοι έχουν ταξιδέψει για να ενταχθούν στις δυνάμεις του λεγόμενου Χαλιφάτου, και υπάρχει φόβος ότι επιστρέφοντας θα επιχειρήσουν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών συμφερόντων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: