Ο Καναδός πρωθυπουργός δεν έστειλε συγχαρητήρια στον Αλέξη;




Ο συντηρητικός πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ δεν έχει αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα πέντε μέρες μετά την εκλογική του νίκη, προκαλώντας κύματα αγανάκτησης στην Ελληνοκαναδική ομογένεια.

Ούτε ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, Ρόμπερτ Πέκ ούτε και το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού γνωρίζουν για την αποστολή  συγχαρητηρίου τηλεγραφήματος, όπως  έπραξαν οι άλλοι ηγέτες του κόσμου.

Αγανακτισμένοι Ελληνες ομογενείς και Καναδοί πολίτες καταδικάζουν την διπλωματική απρέπεια του Καναδού πρωθυπουργού προς το νέο Ελληνα ομόλογότου, γράφοντας απαξιωτικά σχόλια στα κοινωνικά μέσα.

Συγκεκριμένα στο φέισμπουκ ο καταξιωμένος Ελληνοκαναδός σκηνοθέτης Τόνυ Ασημακόπουλος γράφει: «Στην πραγματικότητα είναι λογικό που δεν έχει στείλει επιστολή. Εχει πάθει παραλήρημα μέσα στη δικτατορική του στάση και πιστεύει ότι είναι υπεράνω της κοινής ευπρέπειας. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο λίγο σεβασμό δειχνει στον Καναδά, γιατί να δώσει χειραψία σε ένα ξένο αριστερό; « Ο Τόνυ Ασημακόπουλος υποστηρίζει ότι ο Καναδός πρωθυπουργός δεν εργάζεται για τα συμφέροντα του Καναδά αλλά για κάποιους άλλους, που δεν εγκρίνουν την εκλογή Τσίπρα.

Στο μεταξύ, η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στον  Καναδά , Ιουστίνη Φραγκούλη γράφει στο φέισμπουκ ότι δεν έχει υπόψην της για συγχαρητήρια επιστολή του Καναδού πρωθυπουργού προν τον Ελληνα ομόλογό του, συμπληρώνοντας ότι το τηλεγράφημα θα έρθει αργά ή γρήγορα, όπως η ίδια ευελπιστεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: