Κουτσούμπας: Δύσκολη η αυριανή μέρα για κυβέρνηση και λαό




Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), Δημήτρης Κουτσούμπας, προσήλθε για να ρίξει τη ψήφο στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας, που φέρει την ονομασία «Νίκος Μπελογιάννης», παλιού ηγετικού στελέχους του κόμματος, που εκτελέστηκε το 1952 ως κομμουνιστής με την κατηγορία της κατασκοπείας, που δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό και τη νέα κυβέρνηση, «γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας, η Ε.Ε., οι εφαρμοστικοί νόμοι, όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και θα υλοποιείται από δω και πέρα»

Και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, «την μοναδική, πραγματική δύναμη και σίγουρη εγγύηση, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας, που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας και την επόμενη μέρα, από την θέση της δυναμικής, εργατικής, λαϊκής αντιπολίτευσης, για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας».

Στις προηγούμενες εκλογές, τον Ιούνιο του 2012 το ΚΚΕ έλαβε ποσοστό 4,50% και κατέλαβε στη Βουλή 12 έδρες. Όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων 5 ημερών του δίνουν κατά μέσον όρο το ίδιο ποσοστό και τώρα.

Ο Πάνος Καμμένος θεωρεί ότι από αύριο η Ελλάδα ‘επανακτά την εθνική της κυριαρχία

Την βεβαιότητα ότι το κόμμα του των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) “θα είναι ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας», εξέφρασε ο Πρόεδρός του Πάνος Καμμένος όταν έριξε την ψήφο του και έκανε κατόπιν τις πατροπαράδοτες δηλώσεις «μετά την κάλπη».

«Από αύριο – πρόσθεσε – θα είμαστε οι εγγυητές για μια πορεία της χώρας, όπου οι όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι». Και αμέσως συμπλήρωσε πως «η τρομοκρατία και οι θεωρίες των δύο άκρων τελείωσαν».

Μίλησε για «μέρα ιστορική» καθώς, κατά τη γνώμη του, «ο ελληνικός λαός αποφασίζει την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας» του, καθώς και «την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος».

«Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail», κατέληξε ο κ. Καμμένος, που επέλεξε να ψηφίσει στο ακριτικό και ηφαιστιογενές νησί της Νίσυρο, στο νότιο Αιγαίου, όπου λόγω ακριβώς της τελευταίας έκρηξης του ηφαιστείου το 1888, υπάρχουν ακόμα εκεί ενεργές φουμαρόλες.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, οι ΑΝΕΛ αναδείχθηκαν 4ο κόμμα, με ποσοστό 7,51% και 20 έδρες στη Βουλή.

Σε αυτές τις εκλογές σήμερα, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, το κόμμα απέχει πολύ από εκείνην την επίδοση και δίδει μάχη να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του επιβίωση. Αυτό επιτυγχάνεται εάν υπερβεί το όριο του 3%, κάτι που δεν είναι ανέφικτο, αφού τα δημοσκοπικά του ποσοστά βρίσκονται αρκετά κοντά σε αυτόν τον στόχο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ANA, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: