Κούρσα Σαμαρά να “πιάσει” τον Τσίπρα




Σε ανταπόκριση της Eleni Chrepa από την Αθήνα για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg με τίτλο «Greek Election Looms With Samaras Racing to Catch Syriza», αναφέρεται ότι η Ελλάδα μπαίνει στην τελική εβδομάδα προ των εκλογών με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθειά του να προηγηθεί του κόμματος της αντιπολίτευσης του Αλέξη Τσίπρα και να παραμείνει στο δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τηλεφωνικές δηλώσεις του Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Αριστείδη Χατζή, θα υπάρξει καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δύσκολα θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε χθεσινές δηλώσεις του Επιτρόπου ΕΕ, αρμόδιου για θέματα οικονομίας, κ. Πιερ Μοσκοβισί, ότι «δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών» και ότι «ετοιμαζόμαστε για κάθε είδους σενάρια για την Ελλάδα».

Όπως επισημαίνεται, ενώ ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι μπορεί να σφραγίσει τη συμφωνία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ο κύριος αντίπαλός του, ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Έθνος δήλωσε ότι μπορεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μέχρι το καλοκαίρι. Σε προεκλογική του ομιλία στην Καλαμάτα, ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μόνο αντιπαράθεση με τους ευρωπαίους εταίρους και η νίκη της Νέας Δημοκρατίας «θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Όσον αφορά την εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες, ο κ. Σαμαράς δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι «είχε προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αφεθεί να ολοκληρώσει την τετραετία». Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι οι εκροές μπορούν να αναστραφούν αν υποχωρήσει η πολιτική αβεβαιότητα. Ο καθηγητής κ. Χατζής δήλωσε ότι η απειλή περισσότερων εκροών καταθέσεων αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης, μέχρις ενός σημείου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αποτρέψει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την Κυριακή».

http://www.bloomberg.com/news/2015-01-18/greek-election-looms-with-samaras-racing-to-catch-syriza.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: