Γκολάν: Ισραηλινό ελικόπτερο εκτόξευσε πυραύλους στη Συρία




Συριακές πηγές αναφέρουν, ότι ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε πυρ, εκτοξεύοντας δύο πυραύλους στη συριακή πλευρά των συνόρων, στα Υψίπεδα του Γκολάν. Την είδηση μεταδίδει και ο ιστοχώρος του δικτύου Αλ Μανάρ, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, ακολουθώντας την πάγια πρακτική τους, δεν σχολίασαν την είδηση που προέρχεται από ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ σημειώνεται πως τα συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν μεταδώσει κάτι για την επίθεση.

Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό εναντίον ποίων εκτοξεύθηκαν οι ισραηλινοί πύραυλοι, αφού στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, δυνάμεις της σιιτικής Χεζμπολάχ, αλλά και αντικαθεστωτικοί αντάρτες, ισλαμικής προελεύσεως.

Η περιοχή πάντως όπου σημειώθηκε το περιστατικό (φάρμες Αμάλ στην πόλη Κουνέιτρα), φέρεται να ελέγχεται από ανταρτικές δυνάμεις των αντικαθεστωτικών. Σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στόχος ήταν οχήματα που έφεραν οπλισμό.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στην περιοχή πετούσαν και δυο ισραηλινά αναγνωριστικά αεροσκάφη, χωρίς να διευκρινίζεται εάν ήταν επανδρωμένα ή μη επανδρωμένα (UAV) που είναι και το πιθανότερο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: