«Ενότητα και σύνεση, ώστε οι αγώνες του έθνους να δικαιωθούν» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός




«Από τη θέση μου κάνω τα πάντα, ώστε όσα δύσκολα περάσαμε να τα αφήσουμε πίσω οριστικά! Και από εδώ και στο εξής να έχουμε μόνο “μπροστά”» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά του 2015.

Ο πρωθυπουργός εύχεται σε όλους προσωπικά για τη νέα χρονιά, υγεία, οικογενειακή ευτυχία, επαγγελματική και προσωπική πρόοδο, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο τυπικές οι ευχές, αλλά «τρόπος να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε την αγάπη στο συνάνθρωπό μας, αλλά και τη φροντίδα μας για την προκοπή ολόκληρης της κοινωνίας».

Δηλώνει πολύ αισιόδοξος για το 2015 και βέβαιος ότι «η πατρίδα μας έχει μπει σε ανοδική πορεία, την οποία όλο και περισσότεροι πολύ σύντομα, θα τη νιώθουν προσωπικά». «Φτάνει να μείνουμε μονιασμένοι, στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, στον δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο που δεν γλιστράει πίσω στο χθες», προσθέτει και τονίζει: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Συμπληρώνει πως πάνω απ’ όλα εύχεται στη χώρα ενότητα και σύνεση, ώστε ο αγώνες του έθνους να δικαιωθούν, η κρίση να αποτελεί παρελθόν, η αξιοπρέπεια, η τιμή και η προκοπή του λαού να μην απειλείται από κανέναν και το χαμόγελο να μπει σε κάθε σπίτι το 2015.

«Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους και στα αγαπημένα σας πρόσωπα», καταλήγει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στις δηλώσεις του Γιάννη Τόλιου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου.

Ερωτηθείς για το αν πληροφορήθηκε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν το κόμμα γίνει κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τόκους και χρεολύσια απάντησε:

«Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός. Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο».

Επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»

Τον Φιλανθρωπινό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα και ευχαρίστησε την «Αποστολή» και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το έργο τους.

«Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας και η δική σας προσωπικά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και του έδωσε συγχαρητήρια για το διαφανή τρόπο διαχείρισης των τροφίμων, αλλά και για τις επαφές του με την ομογένεια. «Η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάζει κάθε πολίτη, κάθε ελληνική οικογένεια» πρόσθεσε και αντάλλαξαν δώρα.

Το δώρο του πρωθυπουργού ήταν ένα καραβάκι, όπως είπε, με συμβολικό χαρακτήρα, «που μας πηγαίνει σε ήρεμα νερά».

«Να προσέξουμε πολύ το παρόν. Το παρόν είναι το πιο κρίσιμο, που δημιουργεί τα θεμέλια για το αύριο» είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε: «Παρά την κρίση που περνάμε, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα». Επίσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για δύο λόγους: «Πρώτον, γιατί βρήκαμε ανταπόκριση σε εσάς για πολλά δυσεπίλυτα θέματα όπως τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας που ήταν δεσμευμένη από το 1834 και δεύτερον γιατί βρήκαμε την κατανόησή σας και λύσαμε πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα. Ευχή μου είναι να συνεχιστεί η δυνατή συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, λόγω πένθους για την τραγωδία του «Norman Atlantic» στην Αδριατική.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: