Η αστυνομία συνέλαβε συνεργάτες του Ξηρού




Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είχε μιλήσει τον Σεπτέμβρη του 2011, ο 54χρονος απότακτος αξιωματικός των ΕΚΑΜ, Χρήστος Πατουχέας,  που συνελήφθη νωρίτερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Είχε εμπλακεί, όπως προκύπτει, σε υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, αλλά και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο.

Επίσης, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία για την υπόθεση, ο αλλοδαπός και δεύτερος συλληφθείς για την υπόθεση φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου.

Ο 54χρονος σήμερα Πατουχέας συνελήφθη την Τρίτη μαζί με έναν Αλβανό 37 ετών, από την Αστυνομία σε επιχείρηση στην Καλαμάτα, ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού. «Ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ. για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, ενώ είχε εμπλακεί και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο.

Ο αλλοδαπός και δεύτερος συλληφθείς για την υπόθεση φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα, όπου είχαν καταφύγει μετά τη σύλληψη του Ξηρού, ενώ όπως έγινε γνωστό ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του αρχιτρομοκράτη και θα συμμετείχαν στην σχεδιαζόμενη επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των διωκτικών Αρχών σε τρεις κατοικίες, μία στο Οίτυλο και άλλες δύο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν άλλες διευθύνσεις κατά την προανάκριση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής ένας Έλληνας 54 ετών και ένας αλλοδαπός 37 ετών σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής και προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος από κοινού.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ αι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μετά από επιχείρηση στην περιοχή της Καλαμάτας, έχουν συλληφθεί δύο άτομα, το ένα αλβανικής καταγωγής και έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Αρχικά δεν ήταν ακόμα γνωστό εάν πρόκειται για άνδρες ή γυναίκες, εάν δηλαδή συνελήφθη η 22χρονη «Αγγελική», φερόμενη ως σύντροφος του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο ένας συλληφθείς είναι ο ενοικιαστής της βίλας στην Ανάβυσσο, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ίσως πρόκειται για τον 54χρονο, γνωστός ως «Χάρης» (προκύπτει ότι είναι απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ για υποθέσεις εμπλοκής σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας), που είχε εμφανιστεί ως στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού (έφερε στολή) αν και η συνολικότερη εμφάνισή του δεν παρέπεμπε…

Το άλλο πρόσωπο που συνελήφθη φαίνεται να είναι Αλβανός, 37 ετών, αλλά μάλλον προέρχεται από τον χώρο των παρανόμων του κοινού ποινικού δικαίου. Και οι δυο θεωρούνται επιχειρησιακά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν σε μία περίπου ώρα στον εφέτη-ανακριτή. Εξακολουθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της Αγγελικής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: