Πρωτοχρονιά με χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας




Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο 25 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Θηβών, στα Βίλια, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες. Αντιστοίχως, οι οδηγοί που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο πρέπει να τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους. Στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που θα επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

“Άσπρη” μέρα βλέπουν και οι Θεσσαλονικείς καθώς ο χιονιάς έφτασε μέχρι το κέντρο της πόλης!

Από νωρίς το πρωί άρχισε αραιή χιονόπτωση, “ετοιμάζοντας” έτσι τη Θεσσαλονίκη να υποδεχθεί το νέο έτος φορώντας… άσπρα, ενώ το θερμόμετρο έχει κάνει βουτιά στους -1 βαθμούς Κελσίου.

Ασταμάτητα χιονίζει από σήμερα το πρωί σε όλο τον νομό της Φθιώτιδας. Ήδη, άρχισαν να παρουσιάζονται και τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στο εθνικό δίκτυο Λαμίας- Αθηνών τα προβλήματα εντοπίζονται σε περίπου είκοσι κρίσιμα χιλιόμετρα, από το 110-ο χλμ στο ύψος του Κάστρου έως το 130-ο στα διόδια της Τραγάνας. Αυτήν τη στιγμή επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρή χιονόπτωση στην περιοχή του Μαρτίνου, ενώ παράλληλα, περισσότερα από 15 εκχιονιστικά ρίχνουν συνεχώς αλάτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό. Προς το παρόν, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο στο αμέσως επόμενο διάστημα η επέκταση των καιρικών φαινομένων να επιβάλλει τη λήψη μέτρων, όπως για παράδειγμα χρήση αλυσίδων.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερες δυσκολίες.

Στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού από το 12-ο χιλιόμετρο έως το 30-ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται δύσκολα και σε κάποιες περιόδους η Τροχαία επιβάλλει τη χρήση αλυσίδων. Το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά, όμως, παρά το γεγονός ότι το οδόστρωμα έχει καλυφθεί με αλάτι, το χιόνι πάνω στο οδόστρωμα είναι παγωμένο και η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μηχανήματα η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Στον δρόμο Λαμίας- Άμφισσας, από το ύψος του 7-ου χλμ έως και το 27-ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει στο οδόστρωμα.

Στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, ιδιαίτερα από το 50-ο χλμ έως τη σήραγγα του Καρπενησίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, χωρίς όμως να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώνονται από το βράδυ της Δευτέρας.

Ειδικότερα, κλειστός παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: