Νίκος και Ανδρίκος εναντίον της απόφασης ΓΑΠ




Αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία που μετέδωσε το Mega ότι τα αδέλφια του Γιώργου Παπανδρέου, ο Νίκος και ο Ανδρίκος, έχουν διαφωνήσει από την πρώτη στιγμή με τις προθέσεις του, ενώ οι στενότεροι συνεργάτες του, Νίκος Αθανασάκης, Παύλος Γερουλάνος, Ρεγγίνα Βάρτζελη και Μαν. Όθωνας έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως από τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο φαίνεται να παρασύρουν στο εγχείρημα ο Φίλιππος Πετσάλνικος, 0 “πιτσιρικάς” και πολύ φιλόδοξος, Συμεών Κεδίκογλου, και οι “κηπουροί”, Γιώργος Πεταλωτής και Στ. Ξυνίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος και ο Ανδρίκος Παπανδρέου πιστεύουν ότι ο αδελφός τους πρέπει να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανύποπτο χρόνο ο πρώτος είχε χαρακτηρίσει “οικογενειακό κειμήλιο”.

Σύμφωνα με το Mega, τέσσερα ονόματα εξετάζει το επιτελείο του κ. Παπανδρέου για τον νέο πολιτικό σχηματισμό που ενδέχεται να ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα ενδεχομένως και την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι: “Αλλαγή”, “Κίνημα Αξιών”, “Σοσιαλιστικό Κίνημα” και “Πατριωτικό Κίνημα”.

Διαφωνίες όμως φαίνεται πως υπάρχουν και στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού καθώς γίνεται προσπάθεια να αποκλειστούν από το νέο κόμμα, παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στην Παπανδρεϊκή πτέρυγα. Τα νέα στελέχη όπως ο Φ. Σαχινίδης, ο Θ. Μωραΐτης, ο Γ. Πεταλωτής, ο Στ. Ξυνίδης, και ο Γ. Ελενόπουλος έχουν αναλάβει την στελέχωση του νέου κόμματος με την βοήθεια του Δημήτρη Ρέππα.

Φαίνεται όμως πως επιχειρούν να θέσουν εκτός “νυμφώνος” τους Φ. Πετσάλνικο, Μ. Καρχιμάκη, Στ. Λαμπρινίδη και Γ. Παναγιωτακόπουλο. Συζητήσεις για να ενταχθούν στον νέο σχηματισμό φαίνεται πως έχουν κάνει ο Συμεών Κεδίκογλου και ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Αποστάσεις κρατά ο Ν. Σηφουνάκης, ενώ ανοιχτά έχουν διαφωνήσει η Άντζελα Γκερέκου και ο Β. Κεγκέρογλου.

Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπανδρέου ΕΔΩ: http://mignatiou.com/2014/12/pasok-iponomeftis-tis-enotitas-o-gap/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: