Επαφές Ισραηλινών με το Μέτωπο Αλ Νούσρα…




Παρατηρητές του ΟΗΕ στα υψώματα του Γκολάν ανέφεραν συχνές επαφές μεταξύ Ισραηλινών και ισλαμιστών εξτρεμιστών, στην περιοχή. «Κυανόκρανοι που επιτηρούν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, δηλώνουν πως έχουν καταγράψει επαφές μελών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με μέλη της οργάνωσης Μέτωπο αλ Νούσρα, στο Γκολάν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Στις αρχές Μαρτίου του 2013 το Ισραήλ αποδέχτηκε την περίθαλψη Σύριων τραυματιών στα νοσοκομεία του. Στις 15 Σεπτεμβρίου όμως ένας τραυματίας μεταφέρθηκε από ενόπλους μαχητές των αντικαθεστωτικών στο ισραηλινό έδαφος, όπου τον περίμενε ασθενοφόρο, το οποίο συνοδευόταν από όχημα του ισραηλινού Στρατού.

Στο διάστημα 9-19 Νοεμβρίου τουλάχιστον άλλοι 10 τραυματίες της συριακής αντιπολίτευσης μεταφέρθηκαν στο ισραηλινό έδαφος. Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας παραδέχτηκε πως περίπου 1.000 Σύριοι έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν νοσηλεύτηκαν μόνο αυτοί. Οι Δρούζοι του Ισραήλ κατήγγειλαν πως νοσηλεύτηκαν και μαχητές του αλ Νούσρα. Οι Ισραηλινοί απέδωσαν τη καταγγελία στην συμπάθεια των Δρούζων προς το καθεστώς Άσαντ. Ερωτώμενος όμως σχετικά ο εκπρόσωπος της IDF, δήλωσε πως το Ισραήλ έχει «για ανθρωπιστικούς λόγους» περιθάλψει Σύριους τραυματίες, ανεξάρτητα από το σε ποια οργάνωση ανήκουν, παραδεχόμενος ουσιαστικά τα καταγγελλόμενα.

Παράλληλα, οι παρατηρητές του ΟΗΕ ανέφεραν πως οι σχέσεις του Ισραήλ με τους Σύριους αντικαθεστωτικούς δεν περιορίζονται στην παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης. Στις 10 Ιουνίου 2014 Ισραηλινοί στρατιώτες παρέδωσαν δύο κιβώτια, σε αντικαθεστωτικούς, εντός του συριακού εδάφους. Φυσικά δεν μπορούσαν να γνωρίζουν το περιεχόμενο των κιβωτίων.

Στις 27 Οκτωβρίου δύο Ισραηλινοί στρατιώτες επέτρεψαν τη είσοδο στο έδαφός τους σε οικογένειες λιποτακτών του συριακού Στρατού, τις οποίες και εγκατέστησαν σε σκηνές, στο ισραηλινό έδαφος. Σύμφωνα με το ισραηλινό ενημερωτικό ιστότοπο της εφημερίδας Haaretz, η Συρία έχει διαμαρτυρηθεί στον ΟΗΕ ότι η εν λόγω εγκατάσταση είναι στρατόπεδο τρομοκρατών.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: UNITED NATIONS

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: