Άνω των 800 εκατ. δολ. αποζημίωση Ισραήλ για τον Λίβανο!




Βαριά είναι η «καμπάνα» που έπεσε από τα Ηνωμένα Έθνη στο Ισραήλ, το οποίο καλείται να καταβάλει στον Λίβανο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 850 εκατομμυρίων δολαρίων για πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από αεροπορική επιδρομή στον πόλεμο του 2006 με τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε χθες σχετικό ψήφισμα, με ψήφους 170 υπέρ και 6 κατά, ενώ 3 χώρες απείχαν. Όχι είπαν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί, οι Αμερικανοί, οι Καναδοί, οι Αυστραλέζοι, η Μικρονησία και οι νήσοι Μάρσαλ.

Στο σκεπτικό του ψηφίσματος αναφέρεται, ότι η «περιβαλλοντική καταστροφή» είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα που κάλυψε το σύνολο της λιβανέζικης ακτογραμμής, φθάνοντας μέχρι τη συριακή, προκαλώντας σοβαρή μόλυνση.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως το ψήφισμα αυτό επιδεικνύει προκατάληψη σε βάρος της χώρας. Όταν είχε συμβεί η καταστροφή, είχε συνεργαστεί αμέσως με τον Οργανισμό και το United Nations Environment Programme, με σκοπό την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: