Στον εισαγγελέα ο Γιώργος Καρατζαφέρης




Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Πρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης για τις εξωχώριες εταιρείες που κατέχει, και που δεν δηλώθηκαν στο Πόθεν Έσχες του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ, Χρήστο Μιχαηλίδη.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Έσχες, που τον παραπέμπει στον Εισαγγελέα Εφετών και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τα περαιτέρω.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που έμεινε έξω από τη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές του 2012, αφού δεν πέρασε το όριο του 3% που απαιτείται για βουλευτική εκπροσώπηση, θα ελεγχθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως προς το εάν υπέπεσε στο αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης Πόθεν Έσχες, καθώς και της παράνομης κατοχής offshore εταιρείας.

Από το 2003 υπάρχει διάταξη νόμου στην Ελλάδα που απαγορεύει σε βουλευτές να είναι κάτοχοι υπεράκτιων εταιρειών. Κατοπινή διάταξη του 2010 συμπεριλαμβάνει ρητά στην απαγόρευση «και ενδεχόμενα παρένθετα πρόσωπα».

Από εκεί και ύστερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα μπορεί να προχωρήσει σε καταλογισμό.

Ως τώρα, υπάρχουν στοιχεία από το πόρισμα ελέγχουν που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές και που γνωστοποιήθηκαν στην Επιτροπή Ελέγχου του Πόθεν Έσχες. Αυτά, χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητο το ποσό των 1.650.000 ευρώ που βρέθηκε στην εξωχώρια εταιρεία Catalina International, η οποία ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον υιό του Γιάννη.

Από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που κατέθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, δεν προκύπτει αναφορά του, μετά το 1993, στην εταιρεία Catalina, ούτε όμως και σε μια δεύτερη εταιρεία, την Hommeric, που απέκτησε στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, με την απόφαση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου, που κράτησε πέραν των τεσσάρων ωρών, παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Αριστείδης Τσιμπλάκος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρη, καθώς διαπιστώθηκε διαφορά άνω των 35 χιλιάδων ευρώ μεταξύ των καταθέσεων και των εισοδημάτων που δήλωσαν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: