Σαμαράς ενημέρωσε Παπούλια για Κύπρο και Αίγυπτο




Για την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο, όπως διαμορφώθηκε μετά τις επιθετικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, που ανάγκασαν την ελληνοκυπριακή πλευρά να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με τους Τουρκοκύπριους, καθώς και για το επικείμενο ταξίδι του στη Λευκωσία μία μέρα προτού μεταβεί στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τη Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ του ΚΥΠΕ, ο κ. Παπούλιας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνάντηση του Καϊρου, και ο Πρωθυπουργός του είπε ότι θα τον ενημερώσει σχετικά με την επιστροφή του.

Όμως, γύρω από τις εκλογές, τελικά, περιεστράφη το μεγαλύτερο μεγάλο μέρος της συζήτησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στις ξεχωριστές συναντήσεις που είχαν, κατόπιν δικού τους αιτήματος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρώτος τον είδε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος και του υπέβαλε το αίτημα να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να οριστεί ημερομηνία εκλογών πριν από την προβλεπόμενη για τον επόμενο Φεβρουάριο εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Παπούλια ότι σε αυτό το Συμβούλιο πιστεύει πως είναι δυνατόν να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί από τώρα για το πρόσωπο που θα υποστηρίξουν από κοινού για διάδοχό του, αλλά μετά τις εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός εν τω μεταξύ έλαβε γνώση των όσων ειπώθηκαν από τον κ. Τσίπρα περί πρόωρων εκλογών, και με την ευκαιρία αυτή, όπως δήλωσε κατόπιν, επανέλαβε στον κ. Παπούλια κατά τη δική τους συνάντηση ότι «πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Κατά τον κ. Σαμαρά, η επιμονή, όπως είπε, του κ. Τσίπρα για πρόωρες εκλογές είναι κάτι «που απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές».

Υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας είπε ότι υπό τις τωρινές δύσκολες περιστάσεις, τόσο στο εσωτερικό μέτωπο, όσο και σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην κοντινή μας περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενισχύεται «η ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων».

«Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν, έχουν αφήσει ίχνη. Νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: Μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που είχε τονίσει και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: