Σαμαράς: Αλλαγές, σταθερότητα φέρνουν ελαφρύνσεις




Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς στο άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Ο ίδιος δεσμεύεται για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε όλες τις κατηγορίες, ενώ χαρακτηρίζει προϋπόθεση την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αφού μια πιθανή ακυβερνησία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πορεία εξόδου από το μνημόνιο.

“Μόλις εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας και εξαλειφθούν οριστικά οι φόβοι πολιτικής αναταραχής, οι αγορές θα δείξουν ξανά πως αξιολογούν αυτήν την τεράστια επιτυχία δημοσιονομικής προσαρμογής που έγινε στην Ελλάδα και μ με την ‘πιστωτική γραμμή’, που θα πάρουμε από τους εταίρους μας για τον πρώτο χρόνο μετά τη λήξη του μνημονίου, οι προσδοκίες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας θα ανέβουν κατακόρυφα”, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει κατηγορώντας τον ότι διατυπώνοντας την άποψη ότι το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο, υπονομεύει την προσπάθεια για έξοδο στις αγορές και ωθεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο, ενώ προσθέτει:

“Χρειάζεται οικονομική σταθερότητα. Που σημαίνει να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητά του χρέους μας. Δυστυχώς αυτό που δεν καταλαβαίνει η αντιπολίτευση, είναι πως μια χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Άρα αναγκάζεται να καταφύγει σε ‘επίσημο δανεισμό’.

Δηλαδή να δανειστεί από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και να υπογράψει δυσβάσταχτους όρους σε νέα μνημόνια. Από αυτό βγάζουμε τη χώρα εμείς. Εκεί την επιστρέφει η πολιτική ασυναρτησία της αντιπολίτευσης. Όποιος διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι ‘μη βιώσιμο’ δεν πηγαίνει σε ‘νέα διαπραγμάτευση’. Λέει στις αγορές να ΜΗΝ τον δανείζουν! Και πηγαίνει σε νέο αναγκαστικό δανεισμό με νέους επαχθείς όρους… Όσοι τέτοια έχουν στο μυαλό τους, οδηγούν την Ελλάδα πίσω: είτε στη χρεοκοπία, που μόλις αποφύγαμε είτε στην έξοδο από την ευρωζώνη που μόλις αποτρέψαμε”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: