Απέναντι στη Χ.Α. και οι ομογενείς στην Αυστραλία




Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, παρά τις αντιδράσεις, θα επισκεφθούν την Αυστραλία στελέχη του κόμματος, μεταδίδει ο Σωτήρης Χατζημανώλης, ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων στη Μελβούρνη.

Πάντως το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης απέφυγε μέχρι στιγμής να κάνει γνωστό αν θα επιτρέψει την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Γιώργου Επιτήδειου και του Μιχάλη Γιανάγκονα, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν εκδοθεί και τα δυο στελέχη φτάνουν την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, Ιγνάτιος Γαβριηλίδης.

Απέφυγε πάντως «για λόγους ασφαλείας» να δώσει λεπτομέρειες.

Πάντως εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής» στην Αυστραλία είπε ότι δεν είχε εκδοθεί βίζα από τις αρμόδιες αυστραλιανές αρχές προκειμένου οι δύο ευρωβουλευτές να μπουν στην χώρα, προσθέτοντας ότι αυτές θα εκδοθούν σύντομα.

«Θα γίνουν συγκεντρώσεις σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη αλλά όσοι θέλουν να παραστούν θα έρθουν με πρόσκληση και θα ενημερωθούν ένα 48ωρο νωρίτερα με μηνύματα sms στο κινητό τους . Αυτή είναι η εντολή από την Ελλάδα. Τα μέτρα λαμβάνονται για λόγους ασφαλείας» είπε ο κ. Γαβριηλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιφασιστικές ομάδες έχουν κάνει συνεδριάσεις για το θέμα αυτό και προγραμματίζουν διαδηλώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Ο Εργατικός Ομοσπονδιακός βουλευτής, Μάικολ Ντάνμπι, κάλεσε τον υπουργό Μετανάστευσης να μην επιτρέψει την επίσκεψη των δυο Χρυσαυγιτών.

«Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην τους επιτρέψει να κάνουν τα ρατσιστικά τους κηρύγματα και στην Αυστραλία» είπε ο εκπρόσωπος των Εβραίων της Αυστραλίας, Πίτερ Γουέρθιμ ενώ πρόσφατα και

ο ομογενής βουλευτής των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία.

Πρόσφατα το παράρτημα της Χρυσής Αυγής υποχρεώθηκε να αναστείλει τη διεξαγωγή εράνων στην Αυστραλία, λόγω της αντίδρασης που προκλήθηκε έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων.

Ο «Guardian» της Αυστραλίας σε δημοσίευμά του έκανε λόγο για φιλανθρωπίες που κανείς δε μπορεί να ελέγξει από το αυστραλιανό τμήμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο συλλέγει χρήματα και τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια αποστέλλει στην Ελλάδα μόνο σε Έλληνες.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα του «Guardian», αλλά και στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», η ιστοσελίδα της οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα» «κατέβασε» τη σελίδα της από το Facebook και λίγο αργότερα ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης από το Σίδνεϊ, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, δήλωνε στην SBS ότι σταμάτησε και η συγκέντρωση χρημάτων.

Οι αυστραλιανές Αρχές δέχθηκαν εισηγήσεις από φορείς της ομογένειας να ερευνήσουν την ερανική δραστηριότητα στην Αυστραλία τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και της οργάνωσης «Βοηθάμε την Ελλάδα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: