Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Σταύρου, και το “ηθος” στην πολιτική…




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: «Οι παλινωδίες του κ. Θεοδωράκη σχετικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικές του πολιτικού ήθους που επαγγέλλεται και των επιλεκτικών του συνομιλιών», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά στη δήλωση του κ. Θεοδωράκη ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Είχε προηγηθεί χθες το βράδυ, ένα non paper του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Θεοδωράκης είχε ζητήσει αναβολή της συνάντησης για την επόμενη εβδομάδα και επίθεση του επικεφαλής του «Ποταμιού» στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Π. Καμμένο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί έντονη δυσφορία για τη στάση του κ. Θεοδωράκη «και τις συνεχείς μεταπτώσεις του» όπως αναφέρουν κύκλοι του κόμματος.

Stavros-Theodorakis04-27JUNE2014

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΥΡΙΖΑ: Ανοικτοί σε διάλογο – Θεοδωράκης: Προσβολή

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανοιχτός σε διάλογο με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, παρά την επίθεση που εξαπέλυσε ο δεύτερος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντησή του με τον κ. Καμένο μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανεπίσημο σημείωμά του, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πάντα ανοιχτός στον δημόσιο διάλογο με επικεφαλής άλλων πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας με τις θέσεις τους».

Το σημείωμα αναφέρει ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε προ ημερών να συναντήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του. Τη Δευτέρα ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης για την επόμενη Τρίτη. Αίτημα που επίσης έγινε αποδεκτό.

Ο κ. Θεοδωράκης, με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα -Καμένου, είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις. Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της αριστέρας. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λες για τη χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μ. Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της αριστεράς. Είναι προσβολή για το χώρο της αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο γιατί από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με πρωινή ανακοίνωση «Το Ποτάμι» διαψεύδει την είδηση για προγραμματισμένη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα για την ερχόμενη Τρίτη, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς την σε λάθος της Κουμουνδούρου.

«Ίσως με τον φόρτο των συναντήσεων που έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η ανακοίνωση «να μπέρδεψαν λίγο στην Κουμουνδούρου τα προγράμματα, τα κόμματα, τις Τρίτες και τους διαθέσιμους αρχηγούς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κόμματος εφέρετο ανοικτός στον διάλογο με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «παρά την επίθεση που εξαπέλυσε» ο δεύτερος στον κ. Τσίπρα, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Π.Καμμένο.

Στο σημείωμα μάλιστα αναφερόταν ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να συναντήσει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά. Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του αρχηγού του Ποταμιού. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση ορίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 21 Οκτωβρίου.

«Προσβλητική» για τον κόσμο της Αριστεράς, η σχέση Τσίπρα- Καμμένου, λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Η σχέση του Π. Καμμένου με τον Α. Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τεσσάρων περιφερειακών ραδιοσταθμών της χώρας από το ιντερνετικό ραδιόφωνο του Ποταμιού.

«Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα, αλλά τι λες για τη χώρα» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με τον χώρο της αριστεράς. Είναι προσβολή για τον χώρο της αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο, γιατί, από όσο θυμάμαι, ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα, με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».

Σοφία Αραβοπούλου, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: