Προβοκάτσια τα επεισόδια λέει ο Ερντογάν – 24 οι νεκροί




“Είναι πολύ διαφορετικές οι προθέσεις εκείνων που κρύβονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κομπάνι και πραγματοποιούν βίαια επεισόδια στην Τουρκία”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ Αννα Ανδρέου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν απώλειες ζωής, ζημιές σε περιουσίες, στοχοποίηση δημόσιων κτιρίων, και ιδιαίτερα σχολείων, καταστημάτων, ιδιωτικών και δημόσιων οχημάτων ασθενοφόρων και λεωφορείων και να στοχοποιείται η ηρεμία της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, η Τουρκία είχε αντιμετωπίσει στην πρόσφατη ιστορία της παρόμοιες προβοκάτσιες, που έχουν στόχο να καθορίσουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας και θα πετύχει να εξολοθρεύσει αυτού του είδους τις επιχειρήσεις και επιθέσεις.

Αναφέρει, τέλος, ότι αυτό το παιχνίδι έχει στόχο να σαμποτάρει τη διαδικασία λύσης του Κουρδικού και κάλεσε τους πολίτες να μην μπουν σε αυτό το παιχνίδι και να επιδείξουν ψυχραιμία και υπομονή.

— Στους 24 έφτασαν οι νεκροί από τις διαδηλώσεις για τις επιθέσεις εναντίον των επιθέσεων στο Κομπάνι.

Στη λίστα των νεκρών προστέθηκαν τα ονόματα ενός 45 και ενός 43χρονου από τη Σαουδική Αραβία και τη Συρία αντίστοιχα, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη πόλη Μάρντιν.

Φωτογραφία Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: