Ο καυγάς του Αδωνι Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ




Την ρήση του Βολτέρου «διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» επικαλέστηκε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αιχμή την πρόσφατη τοποθέτησή του (για τις καταθέσεις) προέβη σε πράξεις εναντίον του που δείχνουν «το βαθύ αντιδημοκρατικό του πρόσωπο».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η δήλωσή του αυτή, εξανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ότι θα τηρήσει την συμφωνία με την Ευρώπη και ως εκ τούτου αποκαλύφθηκε «η μεγάλη κοροϊδία των παροχών που υπόσχεται» αφού θα τηρήσει και τον προϋπολογισμό. «Αυτό εγώ το χαιρετίζω» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και με σκωπτικό τόνο δήλωσε ότι «χαιρετίζει και τη δημόσια δήλωση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο» κ. Αρβανίτη «για την επιτέλους αναγνώριση ότι υπάρχει και απεργία που είναι εκβιασμός».

«Δεν είναι κάθε απεργία εκβιασμός αλλά μία μπορεί να είναι εκβιασμός. Μάθαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε τουλάχιστον μία. Αυτή που έγινε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι είναι σύμπτωση ότι η πρώτη απεργία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι είναι εκβιασμός δεν το κατάλαβε επειδή είναι εναντίον του. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν αυτά τα κίνητρα. Είμαι βέβαιος ότι το κατάλαβε αντικειμενικά» είπε. Επιπλέον είπε πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να έβλεπε κανείς τι θα έκανε ο κ. Αρβανίτης και ο ΣΥΡΙΖΑ αν είχε το λοκ άουτ στα χέρια του.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ανερμάτιστη στρατηγική αφού ο κ. Δραγασάκης που μίλησε για «ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους» να λέει τώρα «δεν έχουμε αυταπάτες αυτά δεν θα γίνουν αμέσως». «’Άρα από τα πέντε πρώτα μέτρα ήδη παρέδωσαν στις καλένδες το πρώτο με αποτέλεσμα να μην γίνουν και τα επόμενα τέσσερα» είπε.

Συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: «Η έξοδος απ’ την κρίση είναι εφικτός και ρεαλιστικός στόχος» ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λ. Γρηγοράκος

“Η έξοδος απ’ την κρίση είναι εφικτός και ρεαλιστικός στόχος. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προφανώς συνεννόηση. Το λάθος που διέπραξε το ΠΑΣΟΚ το 2009, στη συνέχεια το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ευελπιστώ πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα δει το δάσος και όχι το δέντρο” ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ. Γρηγοράκος, διαβεβαίωσε πως η χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το επόμενο έτος είναι επαρκής, και πως δεν πρόκειται να χρειαστούν πρόσθετη χρηματοδότηση όπως πέρσι. “Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, πως με τον υπουργό κο Βορίδη και την κα Παπακώστα, θα ανοίξουμε το ερχόμενο χρονικό διάστημα 100 κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας – 28 κρεβάτια στο Λάτσειο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα που ήταν κλειστό” ανέφερε.

Επισκοπώντας το έργο του στο υπουργείο Υγείας, ο κος Γρηγοράκος επικαλέστηκε τις επισκέψεις στα νοσοκομεία, προκειμένου “να αποκατασταθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργαζομένους, την κοινωνία, τους συνταξιούχους, τις φαρμακευτικές εταιρείες – όλο το σύστημα που αφορά την υγεία και είχε διαταραχθεί λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεών μας”.

“Ολοκληρώσαμε πολλές δίκαιες μετατάξεις και μεταθέσεις νοσηλευτών και γιατρών, που έγιναν επιταγή λόγω των μνημονιακών συνθηκών. Είδαμε με ανθρωπιά τις μετακινήσεις αυτές – δεν το καταφέραμε 100%, αλλά προσπαθήσαμε. Φέραμε δύο σχέδια νόμου, ένα καινούργιο πολυνομοσχέδιο που λύνει πρακτικά προβλήματα που δυσκόλευαν τους ασθενείς. Την επόμενη εβδομάδα φέρνουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο που λύνει το ζήτημα των εφημεριών. Αντιμετωπίζουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις το πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού. Κανονίζουμε 200 θέσεις οδηγών ΕΚΑΒ. Έχουμε να πάρουμε άλλους 470 γιατρούς από το 2011. Για το 2015, έχουν εξασφαλιστεί 1500 θέσεις γιατρών και 2500 νοσηλευτών. Χθες εξασφαλίσαμε 3000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας για το σύστημα της υγείας το αμέσως προσεχές διάστημα” ανέφερε ο κος Γρηγοράκος.

“Το τελευταίο διάστημα, κάναμε αρκετά σημαντικό έργο στο υπουργείο. Δεν διεκδικούμε ότι αλλάξαμε εκ βάθρων το σύστημα – αλλά κάναμε συγκεκριμένα βήματα για να λύσουμε προβλήματα. Προσπάθησα ως γιατρός να κάνω το καλύτερο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: