Μέρκελ: Κανένα αποτέλεσμα οι κουβέντες με Πούτιν




Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συναντήθηκαν με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για δεύτερη φορά σήμερα για να αναζητήσουν τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία REUTERS και DPA .

Οι τέσσερις ηγέτες, μαζί με συνεργάτες τους, συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Μιλάνου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ηγετών της ΕΕ και της Ασίας.

Νωρίτερα σήμερα οι τέσσερις είχαν συναντηθεί με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για συνομιλίες που εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε αργότερα δύσκολες και γεμάτες διαφωνίες.

Η Μέρκελ δήλωσε από την πλευρά της έπειτα απ’ αυτή την πρώτη συνάντηση πως οι συνομιλίες δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.

“Μέχρι τώρα δεν μπορώ να δω κάποια σημαντική πρόοδο”, δήλωσε η Μέρκελ.

“Θα συνεχίσουμε να μιλάμε. Υπήρξε πρόοδος σε μερικές λεπτομέρειες, αλλά το κύριο ζήτημα είναι οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας”, πρόσθεσε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: