Η πατρίδα ελπίζει στην Ομογένεια… Η Ομογένεια θέλει;




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Tη δεύτερη ετήσια χοροεσπερίδα του πραγματοποίησε την Πέμπτη που μας πέρασε ο Οργανισμός Hellenic Initiative. Πέρυσι παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, φέτος έστειλε τον κ. Νότη Μηταράκη και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά…

Να θυμίσω στους αναγνώστες ότι ο οργανισμός αυτός δημιουργήθηκε από εύπορους ομογενείς, με στόχο – όπως ανακοίνωσαν στην αρχή- να βοηθήσουν την Ελλάδα. Στην ουσία απαντούσαν στο κάλεσμα και στην κραυγή οργής και αγωνίας των πολιτών, οι οποίοι από τον Μάιο του 2010 είχαν -και έχουν μέχρι σήμερα- αφεθεί στην τύχη τους. Πολλές χιλιάδες οι άνεργοι και ακόμα περισσότεροι οι φτωχοί.

Η σημερινή Ελλάδα είναι μία ζωντανή τραγωδία, που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Για να είμαι ειλικρινής, είχα αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό την προσπάθεια. Αλλά η παρουσία και η ανάμειξη στην οργάνωση των βαριών ονομάτων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας με ανάγκασαν να δώσω χρόνο πριν κρίνω, διότι αν μετρήσει κανείς τον πλούτο αυτών των ανθρώπων εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι καλύπτεται το ένα τέταρτο και πλέον του χρέους της Ελλάδας.

Ομως, ζούμε στον 21ο αιώνα και τους ευεργέτες τούς έχουν «φάει» οι? ακρίδες, άρα είναι είδος δυσεύρετο. Και οπωσδήποτε δεν αναμένει κανείς ότι οι άνθρωποι, που με θυσίες δημιούργησαν τις περιουσίες τους, θα τις χαρίσουν σε μία χώρα της οποίας ο πολιτικός κόσμος είναι γνωστός για την τάση προς τη διαφθορά και τις κλοπές της κρατικής περιουσίας.

Περίμενα όμως –και γιατί να το κρύψω- ότι η οργάνωση στόχευε να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πίστευα πως θα συνέλεγαν χρήματα και φάρμακα και άλλο υλικό που αναζητούν οι κατατρεγμένοι της γης – διότι αυτό είναι σήμερα οι Ελληνες πολίτες. Απογοητεύτηκα. Και εκφράζω τους φόβους μου δημόσια.

Στην οργάνωση συμμετέχουν ομογενείς, οι οποίοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν αναξιοπαθούντες. Είμαι βέβαιος πως οραματίστηκαν κάτι άλλο όταν αποδέχτηκαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Διότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα καταντήσει μία οργάνωση που θα διοργανώνει κάθε χρόνο ακόμα μία χοροεσπερίδα, μόνο που αυτή θα γίνεται στο όνομα της πτωχευμένης Ελλάδας. Οι δημιουργοί του Hellenic Initiative έχουν αποδείξει ότι ΜΠΟΡΟΥΝ περισσότερα. Αλλωστε η καθημερινότητα των περισσοτέρων είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο…

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΕΘΝΟΣ την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 – www.ethnos.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: