ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή η εικόνα του Πρωθυπουργού




Για «θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά έπειτα από τη συνάντηση του με την κ. Μέρκελ», που «εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει, ότι χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του. Προσθέτει ακόμη, ότι τον πρωθυπουργό «τον χωρίζει τεράστια απόσταση από τη σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα». Εξάλλου, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η άρνηση του κ. Σαμαρά να απαντήσει, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη.

«Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΜΕΡΚΕΛ

«Ο πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας.

Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: «Σε … λόγια παρηγοριάς κατέληξε τελικά η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ», αναφέρεται σε σχόλιο του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί η κατανόηση της κ. Μέρκελ, ούτε η χώρα σώζεται με παρακαλετά ή τσαμπουκάδες.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει την ανάγκη εθνικού σχεδίου δράσης «που θα έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και θα υποχρέωνε συμμάχους και δανειστές να σκεφθούν αλλιώς την Ελλάδα» και επικρίνει τα κόμματα εξουσίας ότι προτάσσουν τη σωτηρία τους από τη σωτηρία της χώρας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: