Σαμαράς: Οποιος μιλάει για εκλογές δεν θέλει το συμφέρον του τόπου




Φρένο στην εκλογολογία βάζει ο πρωθυπουργός με δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του στη Βουλή. «Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνους (www.ethnos.gr), με τη φράση του αυτή απάντησε στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της 79ης ΔΕΘ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Ζητάμε εκλογές χθες» είχε πει και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενος τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το χρέος, την οποία χαρακτήρισε «κομβικής σημασίας».

Η δήλωση του πρωθυπουργού, ωστόσο, γίνεται και σε μια στιγμή, κατά την οποία συζητείται το ενδεχόμενο της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός προέβη στη δήλωση αυτή, χωρίς να ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν στην είσοδο της Βουλής, ενώ ο ίδιος είπε ότι κάνει τη δήλωση αυτή, επειδή άκουσε κάποιον να μιλάει για εκλογές.

Πριν από την πρωθυπουργική δήλωση, πάντως, είχε προκληθεί αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το θέμα.

Με δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, είχε πει πως «αν θέλει η κυβέρνηση να φέρει νόμο τώρα για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, και να παραιτηθούν να πάμε σε εκλογές, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Αμ’ έπος αμ’ έργον».

Και συνέχισε: «Αν θέλουν να συνδέσουν το θέμα της κατάργησης του μπόνους με άμεσες εκλογές, ας το επιχειρήσουν, αλλά να είναι νόμος απλής αναλογικής. Είναι γνωστό ότι εμείς είμαστε υπέρ της συνταγματικής καθιέρωσης της απλής αναλογικής».

Απαντώντας η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αννα Μισέλ-Ασημακοπούλου έκανε λόγο για «δείγμα ηττοπάθειας, αλλά και απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα που επιδιώκει την ακυβερνησία μέσω αλλεπάλληλων εκλογών».

«Η αλήθεια είναι πως πριν καν προλάβει ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη να ζητήσει εκλογές και να διακηρύξει τη βεβαιότητά του για αυτοδυναμία, τα στελέχη του τον επαναφέρουν στη ζοφερή πραγματικότητα των ποσοστών (και των απωλειών των 150.000 ψήφων) στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

Ο κ.Σαμαράς είχε συζήτηση μίας ώρας στο εντευκτήριο της Βουλής με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που παρευρίσκονταν την Τρίτη στην συζήτηση του Τρίτου Θερινού Τμήματος της Βουλής. Στη συνέχεια αποχώρησε από τη Βουλή.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: