Προειδοποίηση για πιθανή απειλή από ισλαμιστές στη Συρία




Οι αμερικανικές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας εξέδωσαν έκτατο δελτίο πληροφοριών σχετικά με τις απειλές από τους ισλαμιστές που εδράζονται στη Συρία και συνδέονται με την Αλ-Κάιντα ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI ειδοποίησαν τις κρατικές, τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου για τις τελευταίες απειλές, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Μάρσα Κάρτον. «Πρόσφατες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα στη Συρία πλησίασαν στο στάδιο εκτέλεσης μιας επίθεσης στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν δε ως ένας από τους λόγους που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά θέσεων των τζιχαντιστών τις επιθέσεις που προγραμματίζονταν από τους μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν μετά από μακρά παρακολούθηση της οργάνωσης Χορασάν,η οποία περιγράφεται ως «δίκτυο» έμπειρων μαχητών της Αλ Κάιντα με πολεμική ετοιμότητα και εμπειρία κυρίως στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και που τώρα συνεργάζεται στη Συρία με το παρακλάδι της Αλ Κάϊντα, το Μέτωπο αλ-Νούσρα.

ΥΠΗΡΧΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία για να αποτρέψουν τα σχέδια της ομάδας Χοράσαν, ενός βραχίονα της αλ Κάιντα, να εξαπολύσει άμεσα επιθέσεις εναντίον αμερικανικών ή ευρωπαϊκών στόχων, δήλωσε σήμερα ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας.

«Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε σχέδια για τη διεξαγωγή επιθέσεων στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη», είπε ο Ρόουντς.

«Πιστεύουμε ότι τα σχέδια αυτά αφορούσαν άμεσες επιθέσεις και ότι σκόπευαν να επιτεθούν εκτός Συρίας», πρόσθεσε ο Ρόουντς μιλώντας στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στη Νέα Υόρκη όπου πρόκειται να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εξάλλου ο Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με αξιωματούχους των πέντε χωρών της Μέσης Ανατολής που συμμετείχαν στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, που πραγματοποίησε χθες για πρώτη φορά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιορδανίας, του Μπαχρέιν και του Κατάρ μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε ο Τζος Έρνεστ.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: