Ομπάμα: Εχω την εξουσία για δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους




Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Τρίτη με την ηγεσία του Κογκρέσου όπου ανέφερε ότι έχει την εξουσία που απαιτείται για να αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να ψηφίσει την έγκριση του σχεδίου του.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων πριν από την ομιλία του η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το βράδυ όπου αναμένεται να κάνει γνωστό το σχέδιό του για την καταπολέμηση της οργάνωσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο πρόεδρος είπε στους ηγέτες του Κογκρέσου που έχει την εξουσία που χρειάζεται για να αναλάβει δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με την αποστολή που θα ανακοινώσει στην ομιλία του αύριο το βράδυ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«( Ο πρόεδρος) επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το έθνος είναι ισχυρότερο και οι προσπάθειές μας πιο αποτελεσματικές, όταν ο πρόεδρος και το Κογκρέσο συνεργάζονται για την καταπολέμηση μιας απειλής για την εθνική μας ασφάλεια, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος» καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν εκ νέου θέσεις του Ισλαμικού Κράτους ενώ επίκεινται οι ανακοινώσεις του προέδρου Ομπάμα

Αμερικανικά μαχητικά εξαπέλυσαν σήμερα νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό Ιράκ, την παραμονή των σημαντικών ανακοινώσεων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ.

Μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές χθες και σήμερα κοντά στο φράγμα της Χαντίτα, στην επαρχία Άνμπαρ, διευκρίνισε η CentCom, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί πραγματοποιήθηκαν «με στόχο τη στήριξη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των μελών των σουνιτικών φυλών που προστατεύουν το φράγμα της Χαντίτα» από τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα «να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές» σε 8 στρατιωτικά οχήματα του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένων δύο που μετέφεραν εξαρτήματα αντιαεροπορικών πυροβόλων, όπως επίσης και 5 άλλα οχήματα και ένα φορτηγό μεταφοράς.

Συνολικά οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 153 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 28 ηγετικά στελέχη μιας ισλαμιστικής οργάνωσης σκοτώθηκαν από έκρηξη ενώ συνεδρίαζαν στο Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 28 ηγετικά στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης Άχραρ αλ Σαμ που δρα στη Συρία σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση που σημειώθηκε στο χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί για να συνεδριάσουν, στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες όσον αφορά την τύχη του αρχηγού της οργάνωσης, Χάσαν Άμπουντ. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και νοσοκομειακών πηγών, ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη ο Άμπουντ τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο η συριακή δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι είναι μεταξύ των νεκρών.

Στη συνάντηση αυτή μετείχαν περίπου 50 κορυφαία στελέχη της Άχραρ αλ Σαμ.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP

PHOTO ΑΡΧΕΙΟΥ: President Barack Obama greets the family of departing staff member Nik Smith, Confidential Assistant to the Administrator for Federal Procurement Policy, Office of Management and Budget, in the Oval Office, June 20, 2014. Smith’s son reaches for an apple. (Official White House Photo by Pete Souza)

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: