Ο Ερντογάν έδωσε διαταγή για αύξηση του πληθυσμού των κατεχομένων




 Του Κώστα Βενιζέλου, WWW.PHILENEWS.COM

Ο νέος Τούρκος Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος απευθυνόμενος προς τα τουρκοκυπριακή κόμματα, όταν είχαν συνάντηση μαζί του, την περασμένη Δευτέρα στα κατεχόμενα: Ζήτησε από τα κόμματα να αυξήσουν τον πληθυσμό του ψευδοκράτους και να μην δημιουργούν εμπόδια στην παραχώρηση “υπηκοοτήτων”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, στο πρώτο του ταξίδι στα κατεχόμενα ως Πρόεδρος της Τουρκίας, φέρεται να έχει επισημάνει πως ο πληθυσμός στα κατεχόμενα πρέπει «να μη σταθεί πίσω από αυτό τον ελληνοκυπρίων», εννοώντας προφανώς ότι πρέπει να είναι μεγαλύτερος. Όλα αυτά έχουν επιβεβαιωθεί, ως γνωστό από τη δημόσια παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος- Ενωμένες Δυνάμεις, Κουτλάι Έρκ. Είναι σαφές από τα όσα έχει αναφέρει ο Ερντογάν, σε μια συνάντηση που δεν διήρκησε πολύ, πως το δημογραφικό απασχολεί την Τουρκία και αποτελεί ένα από τα ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στους σχεδιασμούς της. Το τελευταίο οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας-ψευδοκράτους, διαμορφώνει τις συνθήκες για βαθμηδόν προσάρτηση των κατεχομένων. Και σε αυτή τη διαδικασία, πέραν από την πολιτική και οικονομική εξάρτηση, ρόλο για την εφαρμογή έχουν οι έποικοι. Με βάση τα όσα μεθοδεύονται, οι έποικοι θα αναλαμβάνουν και ανώτατες πολιτικές θέσεις και αξιώματα στο ψευδοκράτος.

Οι τουρκικοί αυτοί σχεδιασμοί δεν είναι καινούργιοι. Είναι διαχρονικοί και οικοδομούνται βαθμηδόν από το 1975, όταν άρχισε η οργανωμένη μεταφορά εποίκων στα κατεχόμενα. Πρώτα για να μπορέσουν να καλύψουν τα μεγάλα κενά που δημιουργούνταν( να δουλέψουν εργοστάσια, χωράφια και να γεμίσουν τα σπίτια των Ελληνοκυπρίων). Λίγο αργότερα, η μεταφορά συνιστούσε ένα μακρόπνοο σχεδιασμό ανατροπής των δημογραφικών δεδομένων στο νησί και μια ακόμη μέθοδος ελέγχου.

Είναι προφανές από τη στάση, την οποία τηρεί η τουρκική πλευρά, πως θεωρεί περίπου ως κεκτημένο το γεγονός ότι έχουν μεταφερθεί από την Τουρκία έποικοι και τώρα διεκδικούν και «δικαιώματά» τους. Στα πλαίσια της παρούσας διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι, υποστήριξε πρόσφατα πως όσοι έχουν σήμερα «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους αυτόματα θα αποκτήσουν την ιθαγένεια και μετά τη λύση. Ο Κουντρέτ Οζερσάι υποστήριξε πως δεν είναι όλοι όσοι διαμένουν σήμερα στα κατεχόμενα «υπήκοοι» του ψευδοκράτους, θέλοντας προφανώς να θολώσει τα νερά. Η διαδικασίας παραχώρησης «υπηκοοτήτων» συνεχίζεται και η διαταγή που έδωσε ο Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ήταν «να μην προβάλλονται εμπόδια». Η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως διατυπώθηκε από τον διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι πως δεν μπορεί να υιοθετηθεί η τουρκική προσέγγιση καθώς θα ήταν αποδοχή του εγκλήματος πολέμου, που είναι ο εποικισμός.

ΤΑ στοιχεία που υπάρχουν για το μέγεθος του εποικισμού στα κατεχόμενα προέρχονται από διάφορες πηγές. Παλαιότερα, υπήρχε μια πιο συστηματική ενημέρωση, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να αποκρύψει τους αριθμούς για ευνόητους λόγους. Σημαντικό εργαλείο για μια πιο ξεκάθαρη εικόνα προσφέρει η παρουσίαση που έκανε πέρσι ο ο Αμπντουλλάχ Κορκμάζχαν, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Ενωμένης Κύπρου(διεθνή συνάντηση που οργάνωσε η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στην Ευρωπαϊκή Ενωμένη Αριστερά και η Συνομοσπονδιακή Ομάδα της της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, στο Ευρωπαϊκό ΕΕΑ/ΒΠΑ στο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

Στόχος η σταδιακή τουρκοποίηση

Ο ΠΡΩΗΝ Δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γεώργιος Πικής σε συνέντευξή του στο «Φ», τον περασμένο Φεβράρη, είχε αναφέρει πως «τηρουμένων των πληθυσμιακών και γεωγραφικών αναλογιών, στην Κύπρο έγινε η μεγαλύτερη εθνοκάθαρση της σύγχρονης εποχής. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω ότι η κατάκτηση και συν αυτή η εθνοκάθαρση και εποικισμός συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας καθώς και έγκλημα πολέμου βάσει της Συνθήκης της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (άρθρα 7 και 8)».

Ο σκοπός των Τούρκων, όπως εξήγησε, είναι εμφανής: έγκειται στη σταδιακή τουρκοποίηση της Κύπρου, την κατάκτηση μεγάλης έκτασης γης, των πλέον παραγωγικών περιοχών της και αύξηση του τουρκικού πληθυσμού με την κάθοδο εποίκων. Στη τελευταία επίσκεψη του στα κατεχόμενα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις του που είδαν το φως της δημοσιότητας είπε ότι κάθε ζευγάρι πρέπει να φέρνει στον κόσμο όχι λιγότερα από τέσσερα παιδιά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Αποκρύβουν τους πραγματικούς αριθμούς των κουβαλητών

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε, ενδεικτικά είναι αυτά που επιβεβαιώνουν την εφαρμογή των στρατηγικών στόχων της Τουρκίας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογράφης πληθυσμού που έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 2011 στο βορρά της Κύπρου, ο πληθυσμός είναι 294.906. Αριθμός που είναι παραπλανητικός όπως συναφώς ανέφερε ο Τ/κ πολιτικός. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Οργανισμού Κρατικού Σχεδιασμού» στο βορρά της Κύπρου ενώ το 2005 η πληθυσμιακή αύξηση ήταν 1%, το 2006 ανέβηκε σε 16,9%. Είναι μήπως μια κανονική και φυσική αύξηση του πληθυσμού το 16,9% μέσα σε ένα χρόνο;

Σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Τουρκοκύπριων Ιατρών και του Συνδικάτου ΤΙP-İŞ, ο αριθμός των ασθενών στους οποίους παρείχαν υπηρεσίες τα «κρατικά» νοσοκομεία το 1990 ήταν 100.000 και το 2008 είναι 700.000! Ο αριθμός των ασθενών για το 2012 δεν είναι γνωστός. Επίσης αυτοί αριθμοί αφορούν μόνο τα «κρατικά» νοσοκομεία και δεν γνωρίζουμε σε πόσους ασθενείς προσφέρθηκαν υπηρεσίες στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Σε έρευνα του «Οργανισμού Κρατικού Σχεδιασμού», προβλεπόταν ότι ο πληθυσμός της ( κατεχόμενης) Λευκωσίας θα είναι 80.000 το 2020. Πάλι με τα στοιχεία του ίδιου «Οργανισμού», ο πληθυσμός της ( κατεχόμενης) Λευκωσίας ξεπέρασε τους 80.000 από το 2010.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών «Türkcell», που είναι η μια από τις δυο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου της στις 17 Ιουλίου 2012 ότι ο αριθμός των συνδρομητών της είναι 422.000. Ο αριθμός των συνδρομητών της άλλη εταιρίας, «Telsim» είναι περίπου 250.000.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: