Ο Μπλερ “βλέπει” αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ




Ο Τόνι Μπλερ, ο ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, ζήτησε σήμερα να μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σταλούν χερσαία στρατεύματα για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

«Τουλάχιστον ας είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε εναντίον αυτών των ανθρώπων στο έδαφος, ίσως μπορούμε να τους περιορίσουμε, αλλά όχι να τους νικήσουμε» εάν δεν γίνει αυτό, είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας στη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC News.

Σε ένα μήνυμά του που ανέβηκε στον ιστότοπο του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει ο Μπλερ, το Tony Blair Foundation, ανέφερε: «δεν μπορούμε να ξεριζώσουμε τον εξτρεμισμό αυτόν χωρίς να πάμε εκεί όπου εμφανίστηκε για να τον πολεμήσουμε».

«Μπορούν να υπάρχουν άφθονη διπλωματία, η ανακούφιση όσο είναι δυνατό του ανθρώπινου πόνου, καταδίκες, όμως αν όλα αυτά δεν συνοδεύονται από μάχες στο πεδίο απλώς θα αμβλύνουμε το πρόβλημα, όμως δεν θα το κατανικήσουμε», υπογράμμισε ο Μπλερ.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι μέχρι στιγμής οι δύο χώρες που διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μετά την ανακοίνωση τον Ιούλιο της ίδρυσης ενός «χαλιφάτου» στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχει η οργάνωση.

Εξάλλου σήμερα το ΙΚ έκανε έκκληση στους υποστηρικτές του να σκοτώσουν τους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

ΠΗΓΗ: AFP, APE-MPE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: