Η Αμερική θα κτυπήσει και στη Συρία…




Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των εξτρεμιστών τζιχαντιστών που ελέγχει ένα τμήμα του Ιράκ και της Συρίας, συνιστά μια απειλή που «ξεπερνά τα όσα γνωρίζαμε» σχετικά με την τρομοκρατία, διαβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ.

«Αυτό (το Ισλαμικό Κράτος) ξεπερνά τα όσα εμείς θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα» δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ επισήμανε ότι τo Ισλαμικό Κράτος «έχασε τη δυναμική του» χάρη στις αμερικανικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, όμως προκειμένου να εξαλειφθεί πρέπει να οι ΗΠΑ να του επιτεθούν επίσης στο έδαφος της Συρίας.

Οι σουνίτες τζιχαντιστές «μπορούν να νικηθούν» υπογράμμισε ο στρατηγός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Εξι νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε 6 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα του στρατηγικής σημασίας φράγματος της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας (CentCom).

Από την έναρξη των αμερικανικών βομβαρδισμών την 8η Αυγούστου, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 90 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, 57 εκ των οποίων στα περίχωρα του φράγματος της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, διευκρίνισε η CentCom σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

ΠΗΓΗ: AFP, ANA-MPA, REUTERS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: