Η Handelsblatt υμνεί το Costa Navarino




H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει την πέμπτη κατά σειρά ιστορία επιχειρηματικής επιτυχίας από την Ελλάδα, επιχειρώντας να καταδείξει ότι, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από χρέη και κρίση του κράτους».

Στο φύλλο της εφημερίδας και συγκεκριμένα στις σελίδες που αναφέρονται σε επιχειρήσεις και αγορές, δημοσιεύεται ρεπορτάζ του ανταποκριτή της εφημερίδας στην Ελλάδα, Gerd Höhler, αναφορικά με το πολύ επιτυχημένο επιχειρηματικό σχέδιο του ξενοδοχείου Costa Navarino, στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Το ρεπορτάζ έχει τον τίτλο «Το παραμύθι της Μεσσηνίας» και υπότιτλο «Πως μία εφοπλιστική οικογένεια κατηύθυνε το μεγαλύτερο τουριστικό σχέδιο της Ελλάδας».

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και δηλώσεις του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, υιού του εμπνευστή του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου, Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, κατά κόσμον Καπετάν Βασίλη, όπως συνήθιζαν όλοι να τον αποκαλούν.

Το ρεπορτάζ -μεταξύ άλλων- σημειώνει ότι το όραμα του ιδρυτή -ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή- να προσφέρει στην πατρίδα του και στους ανθρώπους της μία οικονομική προοπτική για το μέλλον εκπληρώθηκε. Πάνω από το 50% των ποτών και των ειδών διατροφής που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τα περίχωρα. Με 1200 απασχολούμενους το Costa Navarino είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της Μεσσηνίας και το 70% των εργαζομένων προέρχεται από την περιοχή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: