Αθήνα: Για μία ακόμη φορά διεκόπη, χωρίς ποτέ ουσιαστικά να έχει αρχίσει, η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη Μιχαηλίδη, μαζί με άλλους 2 κατηγορούμενους, που είναι ύποπτοι για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την υπόθεση της πώλησης του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1 στην Ελλάδα, επί εποχής υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε πάλι με σωρεία ενστάσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον αυτεπάγγελτο διορισμό από το δικαστήριο δικηγόρου για τον Ντίνο Μιχαηλίδη.
Αυτό είχε συμβεί πριν από περίπου μία εβδομάδα όταν, μετά από απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδος, είχε αποφασιστεί να μην παραστούν οι δικηγόροι στην «υπόθεση Μιχαηλίδη» επειδή διαταράσσεται το πρόγραμμα των δικηγόρων και δεν μπορούν να υπερασπιστούν και σε άλλες δίκες καλά τους πελάτες τους.
Στην σημερινή διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης, με συνεχείς ενστάσεις τους, δεν δέχτηκαν τον αυτεπάγγελτο διορισμό άλλων δικηγόρων από το δικαστήριο διότι, όπως είπαν, εκτός των άλλων είναι αδύνατον να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία, αλλά και να διαβουλευτούν με τους κατηγορουμένους «ώστε να τους υπερασπιστούν καλά».
Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, πρωτόγνωρης ίσως για κάποιον από άλλη χώρα αλλά όχι από την Ελλάδα ήταν να διακοπεί για μία ακόμη φορά η δίκη, και να αποφασιστεί η συνέχισή της την επόμενη Πέμπτη, 10 Ιουλίου.
Σημειώνεται πάντως ότι, παρά την απόφαση αποχής που αποφάσισε για τους δικηγόρους η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδος, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής δεν δηλώνουν κανένα κώλυμα, είναι παρόντες για να προχωρήσει η δίκη, δεν θεωρούν, όπως είπαν στο ΚΥΠΕ ότι παραβιάζουν «οποιονδήποτε δεοντολογικό κώδικα» του Συλλόγου τους, και επαναλαμβάνουν ότι «από όλην αυτήν την κατάσταση, είναι φανερό ποιοι θέλουν να γίνει η δίκη, και ποιοι όχι».
Πηγή: ΚΥΠΕ – CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: