Tα χλιδάτα ταξίδια και τα πάρτι στις πλάτες μας




Άκρως εκτεθειμένος ο αναπλ. κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου σε ό,τι αφορά τα υπηρεσιακά ταξίδια κρατικών αξιωματούχων και λειτουργών. Όπως είπε, η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου για αεροπορικά ταξίδια σε Business Class αφορά μόνο τους υπουργούς και για πτήσεις που υπερβαίνουν τις πέντε ώρες, περιλαμβανομένων και των ωρών αναμονής σε ενδιάμεση στάση.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη και αποτυπώνεται σε εγκύκλιο της Γενικής Λογίστριας Ρέας Γεωργίου, ημερ. 19/5/2014, η οποία είναι δημοσιευμένη και στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου. Η εν λόγω εγκύκλιος ενημερώνει ότι για τα υπηρεσιακά ταξίδια που διαρκούν άνω των πέντε ωρών, το εισιτήριο θα είναι σε Business Class.

Εάν όντως η επίμαχη απόφαση αφορά μόνο υπουργούς, τότε γιατί δεν κατονομάζονται; Γιατί στάλθηκε σε όλα τα υπουργεία, στη Βουλή, στους ανεξάρτητους αξιωματούχους, στους Επιτρόπους κ.ο.κ. εφόσον δεν τους αφορά; Η χώρα βρίσκεται σε Mνημόνιο.

Συνεπώς, όποιος γουστάρει να ταξιδεύει σε πρώτη θέση και να πίνει σαμπάνια, να πληρώνει από την τσέπη του και όχι να κάνει πάρτι στις πλάτες μας.

ΜΧΣ – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: